Förlust trots mycket stark prestation

Vimmerby gjorde en mycket bra match mot topplaget i division ett, Värnamo, men fick ändå se sig slagna med 5–4. "Är vår match efter första perioden", säger ledaren Michael Elmér.

Emma Sjökvist och hennes Vimmerby IBK lyckades inte ta poäng mot Värnamo.

Emma Sjökvist och hennes Vimmerby IBK lyckades inte ta poäng mot Värnamo.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-12-14 20:18

Vimmerby IBK föll med uddamålet mot ett starkt Värnamo.
– Jag tycker att tjejerna gör en riktigt bra prestation och förtjänar minst en poäng, säger Michael Elmér, som vikarierade som ledare för laget. 

Emma Sjökvist gav VIBK ledningen i den första perioden men mot slutet av densamma hade hemmalaget Värnamo vänt till 3–1. De utökade också sin ledning i mitten på den andra perioden, innan Emma Jigsved reducerade till 4–2. VIBK skulle sedan närma sig ännu mer när Emma Sjökvist skickade in 4–3 i början på den tredje perioden. Värnamo gjorde kort efter det 5–3 men VIBK gav sig inte och Sjökvist reducerade ännu en gång med fem minuter kvar, vilket också var hennes tredje mål i matchen. Närmare än så kom man dock inte och matchen slutade 5–4 till Värnamo.
– Alla sliter över 60 minuter och bortsett från den trevande starten i den första perioden så är det här vår match efter det. Vi tog ut målvakten vid två tillfällen mot slutet och har väl några lägen men lyckas inte kvittera, säger Michael Elmér.

Elmér berömde tremålsskytten Emma Sjökvist lite extra men hyllade också hela laget för insatsen.
– Efter en sådan här prestation så måste man också lyfta hela laget, säger han. 

Vimmerby IBK är kvar på noll poäng och ligger sist i serien. Värnamo tog i och med segern klivet upp som serietvåa, men har en match mer spelad än nuvarande trean Kalmarsund. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!