Vimmerby får vänta med slutspurten: "Märkligt"

Laget är i superform och med stormsteg på väg mot en topplacering i serien. Då får de vänta fyra veckor på nästa match. "Det känns lite märkligt, men det kan finnas både för- och nackdelar med det", säger Vimmerby IBK:s dams tränare Micael Nilsson.

Alva Gustafsson och Sofia Söderlunds Vimmerby är i sällan skådat slag, men får vänta tre veckor till på nästa match.

Alva Gustafsson och Sofia Söderlunds Vimmerby är i sällan skådat slag, men får vänta tre veckor till på nästa match.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-02-09 19:30

Segern med 4–2 hemma mot Kalmarsund Ungdom i lördags innebär att VIBK har ett imponerande facit på nio segrar och en oavgjord i sina tio senaste matcher. 

Tabellmässigt har resultaten fört laget till en andraplats i en något haltande tabell. Vimmerbylaget har tre matcher kvar att spela. Vinner de två av dem har de säkrat en plats bland de två främsta som innebär kval till division ett.

Problemet är bara att spelschemat för VIBK:s del bjuder på ett månadslångt uppehåll. Just när laget visar storform och är redo för slutspurten av serien.

– Det känns lite märkligt att det har blivit så här. Delvis beror det på att det bara är nio lag i serien och vi står över den omgång som spelas i mitten av februari. Sedan vet jag inte varför det är inlagt uppehåll fram till den 4:e mars, säger Micael Nilsson.

Ser du någon fördel med uppehållet?

– Det kan vara bra för spelarna i truppen att få lite återhämtning. Dessutom kommer sportlovet snart och då brukar det vara en del spelare som vill komma iväg och hitta på något på lovet.

Laget kommer fortsätta träna som vanligt de kommande veckorna.

– Helst hade jag sett att vi kunde fått in en träningsmatch under uppehållet också, men det är inte helt lätt att hitta motstånd som funkar.

VIBK åkte ur ettan förra säsongen och ser ut att kunna studsa tillbaka omgående.

– Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge och några av konkurrenterna har ett par hängmatcher som spelas framöver. Då klarnar förutsättningarna ännu mer.

De två främsta lagen i serien får spela kval mot två andra lag med avancemang till ettan i potten. 

– Det är en fin morot att ha. Det vore kul om vi kunde lyckas förlänga säsongen med ett kval. Skulle vi lyckas gå hela vägen känns det som att förutsättningarna att lyckas etablera oss i ettan nästa säsong är bättre. Vi har en bredare trupp med många unga spelare som skaffat sig mer rutin nu.

Poängligan division 2 Östra: 1) Towa Nilsson, Kalmarsund 42 (26+16), 2) Alva Gustafsson 25 (10+15), 3) Nelly Passmark 24 (18+6), 4) Tess Fridh 23 (15+8), 5) Malin Lorentzon, Mörbylånga 23 (14+9), 6) Kajsa Ek, SSG, 23 (11+12), 7) Lina Wågström, SSG, 21 (13+8), 8) Tilda Yngvesson, SSG, 20 (14+6), 9) Julia Andersson, Färjestaden, 20 (12+8), 10) Sofia Söderlund 19 (12+7), 11) Emma Sjökvst 19 (11+8).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!