Ahlerup i blåsväder: "Verkar mest sitta av tiden"

Enligt uppgifter till Sportbladet råder kaos inom svensk Innebandy. Förbundet ska ha startat en intern utredning om sin egen generalsekreterare Mikael Ahlerup. Den tidigare vd:n för Astrid Lindgrens Värld kan riskera att få sparken.

Mikael Ahlerup har hamnat i blåsväder som generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

Mikael Ahlerup har hamnat i blåsväder som generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

Foto: Bildbyrån

Innebandy2023-03-14 15:14

Mikael Ahlerup har utsetts till Årets chef i Sverige och varit vd för bland annat Astrid Lindgrens Värld och AIK Fotboll. För tre år sedan tillträdde han som generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet. Där ska missnöjet med Ahlerups arbete och ledarstil tilltagit. I en artikel som Sportbladet publicerade på tisdagen framgår det att flera insatta källor tecknar en samstämmig bild av en osund och pressande miljö.

– Folk går in i väggen och mår psykiskt dåligt. Stora delar överväger att byta jobb. Det är ingen styrsel på båten över huvud taget, säger en person med insyn till Sportbladet.

undefined
Mikael Ahlerup var vd för ALV från 2003 till 2014 och blev utsedd till årets chef 2011.

Dessutom har Ahlerups vana att bo på dyra hotell för förbundets pengar ifrågasatts av de anställda.

– Han har en väldigt bra lön men verkar mest sitta av tiden – när han inte åker runt och minglar, säger en källa.

I februari ska förbundsstyrelsen ha bestämt sig för att agera. De startade en intern utredning om Mikael Ahlerups lämplighet – enligt Sportbladets uppgifter skedde det utan generalsekreterarens vetskap. 

De ska inte vara färdiga med informationsinhämtningen än, utan håller fortfarande på att intervjua anställda och förtroendevalda. Om arbetet visar att Ahlerup är olämplig riskerar han avsked.

När Sportbladet når Mikael Ahlerup är han fåordig.

– Jag har inga kommentarer utan att ha pratat med styrelsen först, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!