Förre VIBK-stjärnans son kan släcka VIBK:s dröm

Jonas Nyström är en av Vimmerbys bästa spelare genom tiderna. I konkurrens med Mathias Lennström och Jonas Friberg är han nog klubbens mest utpräglade målskytt. I kväll kan hans son, Joel, släcka VIBK:s drömmar om att nå division ett. – Det är nu det gäller. Kan vi slå Vimmerby ser det väldigt bra ut för oss, säger den 16-årige Jönköpingsspelaren.

Joel Nyström är son till förre VIBK-stjärnan Jonas Nyström. Ikväll tar Joels Jönköpings Ungdom emot just VIBK.

Joel Nyström är son till förre VIBK-stjärnan Jonas Nyström. Ikväll tar Joels Jönköpings Ungdom emot just VIBK.

Foto:

Innebandy2017-02-24 09:07

Han har fått frågan otaliga gånger. Nu får han den igen.

Är du lik pappa Jonas i spelstilen?

- Haha, nä. Det kan jag inte säga. Och det nog inte så många som tycker det heller. Farsan var en ren målspruta och var inte så delaktig i spelet. Jag är mer än spelfördelare och inte alls den där utpräglade målskytten.

Har du sett honom spela?

- Jajamän. Vi spelade faktiskt tillsammans i Bankeryd i division fyra förra säsongen. Det var nog det roligaste jag gjort. Det var kul att spela med honom och han gjorde väl 60 poäng på 18 matcher.

Får du många tips av honom?

- Vi har utvecklingssamtal efter typ varje match. Jag får en del sågningar, men det får jag ta.

"Tufft för oss"

Joel Nyström var med när Jönköpings Ungdom besegrade Vimmerby med 8-5 på bortaplan i höstas. Han minns såklart matchen mycket väl.

- Det var skitkul att möta Vimmerby på deras hemmaplan. Och extra kul att vi vann förstås. Det var en speciell match för mig med tanke på min bakgrund och pappas kopplingar till klubben.

Han skrev också in sig i målprotokollet med två assist. Nyström är trots sin ringa ålder den tredje bäste poänggöraren i Jönköping och har gjort 23 poäng på 13 kamper.

Joel berättar att han besöker Vimmerby ganska ofta för att besöka släkten. Nu kommer Vimmerby på besök till honom, innebandyklubben alltså.

- Det blir en häftig match. VIBK är ett riktigt bra lag och det blir tufft för oss helt klart. Vi får se upp med deras förstakedja med Green (Jonatan), Wall (Victor) och Kim Karlsson. De är vassa. Istället får vi trycka mer mot deras andra femmor.

Drömmer om landslaget

Med tre omgångar kvar toppar Jönköping Ungdom (farmarlag till Jönköpings IK) division två-tabellen. Men det är knallhårt och inget är givet, trots att två lag går upp i ettan. Vimmerby är fyra och sex poäng bakom. Jönköping har råd att förlora en match och ändå ta klivet upp. För VIBK är det förmodligen bara seger som gäller.

- Varje match är oerhört viktig. För oss vore det underbart att gå upp i division och bra för klubben nu när JIK är på väg upp i SSL.

Själv drömmer Joel om att någon gång i framtiden få spela i Jönköpings A-lag och att även få representera Sverige i U19-landslaget. Men först handlar det om att försöka vinna kvällens match mot Vimmerby. En match som är extra speciell för Jönköpings nummer sju och kan tänka även för hans pappa Jonas en gång i tiden en fruktad målskytt i VIBK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!