Första testet i helgen: "Fått in fler ledargestalter"

Ett lag för toppen? Ja, mycket talar för det. Vimmerby IBK kommer väl rustade inför säsongen. En säsong som tar sin riktiga början nu i helgen. Då kommer Tenhult på besök. "Kul att komma igång med matcher", säger tränaren Alexander Pettersson.

Då är det dags. I helgen inleder Vimmerbys herrar träningsmatchandet då Tenhult väntar.

Då är det dags. I helgen inleder Vimmerbys herrar träningsmatchandet då Tenhult väntar.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-08-10 12:00

Efter en fjolårssäsong som inte blev som de flesta trott eller önskat, blickar nu VIBK fram mot en ny. Det finns som sagt fog och en tro på att den kommer att bli bättre. Det räcker med att se till truppens nytillskott för att förstå varför. Nyförvärven Jonatan Green, Hampus Carlsson, Elliot Kronstrand och William Björngard tillför kvalitet. Lägg därtill att ett samarbetsavtal med division tre-klubben IF Ariel också öppnar en del möjligheter.

Är det till och med så att ni är seriefavoriter?

– Vissa kanske tycker det, men det får i så fall stå för dem. Vårt mål är att vara med i toppen. Det är så mycket som kan hända på vägen, menar tränare Pettersson.

I nästa stund säger han att VIBK har en starkare och bättre trupp nu jämfört med förra året. Till och med mycket starkare.

Han utvecklar det så här:

– Vi har fått in fler ledargestalter i truppen, fler karaktärer – och det tävlas mycket mer på träningarna. Det är nästan så att det blir för mycket ibland, haha. De senaste veckorna har man märkt att det lätt blir lite grinigare på passen och det är väl också ett tecken på att matcherna börjar närma sig.

Redan nu i helgen är det alltså dags för det första testet. Nykomlingen Tenhult står för motståndet.

– De är nya på den här nivån, men känslan är ändå att de är ett bra lag.

Är du nöjd med era förberedelser?

– Absolut. Jag tycker att vi har tränat på bra och det märks att killarna är sugna på att spela matcher. 

Vad vill du se i er premiärmatch?

– Nämen, att vi har tagit till oss det vi har tränat på, grundspelet. Resultatet i sig har inte så stor betydelse. Det är skönt att spela match och se hur vi ligger till i fas. Och vi kommer att gå runt i laget och ge många speltid. Däremot är inte Adrian Brorsson med. Han har inte kunnat träna så mycket under maj och juni på grund av en ljumskskada.

Fram till seriestarten mot Växjö Utveckling 6 oktober ska VIBK spela tre träningsmatcher, tre cupmatcher och så ska laget även hinna med en tripp till Göteborg för att spela en turnering.

Serien, vad är dina tankar om den?

– På förhand är den troligen något svagare än förra säsongen, då inget lag kommer ner från ettan samtidigt som fyra lag (Tenhult, Westervik, Nässjö och Väckelsång) kommer underifrån. Å andra sidan har några lag förstärkt på ett bra sätt.

Precis vad som är fallet med Vimmerby IBK.

Division 2-serien

Vimmerby, Westervik, Växjö U, Jönköping U, Sävsjö, Tenhult, Nässjö, Väckelsång, Hovmantorp, Ingelstad, KFUM Jönköping, Slätafly. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!