Förstakedjan låg bakom allt när Rimforsa vann

Segt och slarvigt i två perioder. Sedan ökade Rimforsa tempot. - Skönt att vi lyckades vinna till sist. Men som helhet var det ingen bra match av oss, säger RIF-tränaren Hasse Karlsson efter 6-3 borta mot IBF Linköping.

Tobias Claesson (första Rimforsaspelare från vänster) gjorde återigen en massa poäng när Rimforsa slog bottenlaget IBF Linköping.

Innebandy2017-01-23 12:15

Kanske var det den tidiga matchstarten som ställde till det för RIF-spelarna. Bortamötet mot IBF Linköping började redan 9:30 på söndagsmorgonen.

- Min gissning är att det var en blandning av det och en undermedveten underskattning. Det kändes inte riktigt som att vi var inne i matchen under de två första perioderna. Det såg lite halvsegt ut, säger Hasse Karlsson.

Ändrade i laget

Ställningen efter 40 minuter var 3-3. Så långt var bottenlaget IBF Linköping väl så bra som Rimforsa.

- De skapade inte så många målchanser, men det kändes ändå lite otryggt med tanke på att vi inte fick igång vårt spel.

Inför den sista perioden möblerade RIF-tränarna om i laget. Radarparet Marcus Karlsson och Tobias Claesson fick sällskap av Jonas Karlsson.

Den förändringen gav önskad effekt. Sex minuter in i den tredje perioden gjorde Rimforsa 4-3 genom Tobias Claesson.

- Hela laget höjde sig i tredje. Vi fick bättre fart på spelet.

Fyra poäng upp

Efter ytterligare ett par mål av förstakedjan rann RIF iväg till en stabil 6-3-seger.

Faktum är att förstafemman låg bakom samtliga mål. Marcus Karlsson blev tremålsskytt, medan Tobias Claesson satte två och backen Christoffer Hallberg ett.

Vinsten innebär att Rimforsa är fortsatt fyra poäng efter ettan Solfjäderstaden.

- Vi vet vad som gäller. Om vi ska kunna vinna serien måste vi fortsätta plocka trepoängare. Vi har inte råd att förlora någon mer match, säger Hasse Karlsson.

Nästa helg möter RIF tabellfyran Bergs IK på hemmaplan.