Förstakedjan levererade - nära nytt kontrakt

Rimforsas förstakedja gjorde samtliga fyra mål i uddamålssegern mot Borensberg. Nu tog de ett stort steg närmare förnyat division 2-kontrakt.

Jonas Karlsson, Tobias Claesson och Arvid Borell gjorde alla fyra målen och sköt Rimforsa ett steg närmare nytt kontrakt.

Innebandy2016-01-29 21:03

Matchen följde ett och samma mönster i två perioder - Borensberg tog ledningen tre gånger om och Rimforsa replikerade lika många gånger.
Borensbergs Kasper Jareblad gjorde samtliga tre mål: 1-0, 2-1 och 3-2. Tack vare ett effektivt power play lyckades Rimforsa komma tillbaka gång på gång via två mål av Tobias Claesson och ett av kedjekamraten Jonas Karlsson.

"Konstig match"
Inför slutperioden var det helt jämnt och matchen stod och vägde. Det skulle falla ett mål i tredje perioden och det var den tredje länk i förstakedjan, Arvid Borell, som gjorde det.
- Det här var en väldigt konstig match, vi kom aldrig upp i vår nivå och då är det beundransvärt att vi kan vinna ändå, säger Krook.

Nu har Rimforsa elva poäng ner till gårdagens motståndare Borenberg på negativ kvalplats och ytterligare sju poäng till godo på Linköping Ungdom under nedflyttningsstrecket.
- Känslan är naturligtvis så. Vi får inte glömma bort att vi har flera tuffa matcher framför oss. Vårt mål är fortfarande att ta fler poäng än vad vi gjorde i fjol, tränaren Rickard Krook.