Fortsatt tufft för VIBK – förlust i Nässjö

Vimmerby IBK har det riktigt tufft för tillfället. I bortamatchen mot Nässjö under söndagen såg VIBK ut att ha matchen under kontroll, men man tappade sin tvåmålsledning och fick till slut se sig besegrade med 6-5 i förlängning.

Innebandy2018-03-04 14:59

Gästande Vimmerby hamnade i tidigt underläge mot Nässjö då hemmalaget gjorde 1-0 efter fyra minuters spel. Knappt tio minuter senare var det dock kvitterat efter att Jonatan Green höll sig framme och petade in kvitteringen för VIBK. Oavgjort 1-1 blev resultatet efter första 20.

I den andra perioden var det betydligt målrikare. Åtta minuter in i mittenperioden sköt Viktor Friman in 2-1 till Vimmerby och därmed hade laget vänt på matchen. Kim Karlsson fyllde sedan på till 3-1 minuten senare. Tvåmålsledningen skulle ändå inte vara särskilt länge för VIBK. Inom loppet av en minut hade Nässjö nämligen både reducerat och kvitterat matchen fram till 3-3. Gästerna hade dock en bra slutkläm på andra perioden och genom mål av Kim Karlsson samt Petter Leander var Vimmerby i ledning med 5-3 inför sista perioden.

I den tredje perioden tog det tvärstopp för VIBK offensivt sett och under sista 20 fick man inte några fler mål i nät. Hemmalaget däremot hade återigen hämtat ikapp ett tvåmålsunderläge fram till 5-5 och matchen gick till förlängning. Där tog det bara en minut innan Nässjö fixade fram segermålet i matchen.

För femte matchen i följd lyckades Vimmerby inte ta hem segern. Tredjeplatsen laget siktar på ser även den att glida dem ur händerna allt mer.