Forwarden återvänder till Vimmerby IBK

Han lämnade Vimmerby IBK förra sommaren. Nu är Adrian Brorsson tillbaka i klubben. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med VIBK. "Det känns tryggt", säger tränaren Michael Elmér.

Adrian Brorsson har skrivit på för Vimmerby IBK.

Adrian Brorsson har skrivit på för Vimmerby IBK.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2020-03-14 12:41

Under lördagen presenterade Vimmerby IBK ett nyförvärv inför den kommande säsongen i division ett. Det handlar om forwarden Adrian Brorsson, som lämnade VIBK för det allsvenska laget Craftstadens IBK inför den här säsongen. Han är nu tillbaka i sin moderklubb och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år.
– Jag saknar Vimmerby och VIBK. Det är framförallt därför jag väljer att komma tillbaka. Det känns som att de har något bra på gång och det känns riktigt skönt att vara tillbaka, säger Adrian Brorsson.

VIBK-tränaren Michael Elmér är nöjd med nytillskottet:
– Vi sluter cirkeln nu när han är tillbaka och kan börja bygga laget med honom. Det blir också en signal mot truppen och övriga spelare som funderar över om man ska spela i VIBK eller inte när vi nu landar en allsvensk kompetens hos oss. Det känns tryggt, säger han.

Brorsson hade en skadeförföljd säsong i Craftstaden men han och VIBK hoppas att han nu återigen kan hitta rätt.
– Det har varit en jobbig säsong, både för mig och laget. Vi åkte ju ur Allsvenskan och jag har varit skadad en hel del. Det började redan förra säsongen när jag skadade ögat. Efter det har det bara fortsatt och det har varit väldigt hackigt. Det har gjort att man längtat hem extra mycket, säger Brorsson.
 

Michael Elmér:
– De nyförvärv vi plockar in nu kommer att vara spelare som ska spela på tre femmor. Förhoppningsvis kan de också spela på två femmor. Division ett kommer att kräva längre speltid med två femmor.

Lagbygget inför kommande division ett-säsong har bara börjat för VIBK.
– Kan vi få in ett par spelare till med hans kaliber så kommer vi kunna hålla den här truppen på 23-25 spelare. Det betyder samtidigt att vi inte kan vara nostalgiska mot spelarna som varit med och plockat upp föreningen, säger VIBK-tränaren.
Vilka spelartyper hade du velat få in?
– Vi skulle behöva få in en right-back eftersom vi bara har left-backar nu. Sedan en till två, kanske tre, anfallare också. Så fyra spelare totalt, om jag fick önska. Jag vill även att vi behåller våra målvakter "Bobby" (Patrik Karlsson) och "Ludde" (Ludwig Strömsten).
Har ni fått något besked från dem?
– "Bobby" vill inte prata innan säsongen är slut. "Ludde" har vi börjat diskutera med så där kommer ett beslut komma i mitten på april. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!