Fredrik Nyth sänkte VIBK

Vimmerby IBK var länge bra med i hemmamatchen mot topplaget Älvstranden. Det som till slut fällde avgörandet och gav gästerna segern med 9-6 (3-3,2-2,1-4) var Fredrik Nyths heta bössa.

Innebandy2008-02-18 07:25

- Idag kändes det som allt gick in, sa Älvstrandens 28-årige poängkung som noterades för sex mål och ett assist genom att visa en skottvilja och effektivitet som inte skådats i idrottshallen sedan Mathias Lennströms glansdagar.
Fredrik Nyth har en lång historia bakom sig inom innebandyn i Göteborg. Moderklubben är Partille, men under de dryga tiotalet år han varit verksam på elitnivå har han även haft Robertshöjd och Pixbo som klubbadress.
De flerfaldiga svenska mästarna lämnade han inför förra säsongen till fördel för Älvstranden. Klubben lyckades inte hänga kvar i högsta serien den säsongen, men ser nu ut att vara på väg tillbaka till Superligan. Läget förbättrades ytterligare i och med att Linköping tappade en poäng i hemmamatchen mot Slätafly (5-4 efter förlängning).
- Det står mellan oss och Linköping. Vi har ju serieledande Mullsjö kvar att möta borta, men vi har många vinnarskallar i laget så vi borde ha bra chans att slå dem, säger Fredrik Nyth efter slutsignalen då han just mottagit priset som gästernas bästa spelare. En välförtjänt utmärkelse med tanke på att 28-åringen svarade för hela sex mål samt ett assist. Totalt är han uppe i 26 mål och åtta assist under den här säsongen. Det gör honom till poängkung i laget, men räcker bara till en 13:e plats i serien totalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!