Friberg ny tränare i VIBK

Jonas Friberg har öst in poäng i Vimmerby IBK genom åren. I höst väntar en helt ny roll som tränare. - Det ska bli en jädra utmaning, säger skarpskytten.

Innebandy2012-04-13 22:01

Mathias Jansson Westerling tackade för sig efter den senaste säsongen.
Ny tränare för det unga och utvecklingsbara Vimmerby IBK blir en av klubbens verkliga legendarer: 35-årige Jonas Friberg som tar steget över till tränarsidan.
- Mycket roligt. Det ska bli en jädra utmaning, både för laget och för mig. Det känns som ett naturligt steg och det har funnits i bakhuvudet en tid. När chansen uppkom kom vi fram till att vi kör.
Vilken typ av ledare är du?
- Jag har haft många tränare genom åren och kan ta lite här och lite där. Jag vill lägga mycket på individuell nivå och känner själv att jag har utvecklats mest när jag haft en kontinuerlig dialog med tränaren. Det ska jag inte glömma.
Vem är den bäste tränare du haft?
- Lars Jedheim i Finspång. Han var otroligt noggrann individuellt och hade stora organisatoriska fördelar. "Matte" (Jansson Westerling) var bra taktiskt.

Inget spel
Jansson Westerling har föryngrat VIBK som nådde en femteplats i år.
- Nu ska vi ta ett steg i taget och börja försäsongen ganska snart. Vi ska bygga upp en grund, främst konditionsmässigt.
Friberg gjorde tre matcher ifjol (fem mål).
- Skärper de sig inte så... Nej, det är inte aktuellt, men jag har tänkt vara med och röra på mig lite. Ska man spela i förstafemman gäller det att de slår mig på 3,6:an...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!