Fribergs femling avgjorde

Med största sannolikhet spelar Vimmerby IBK i division två nästa säsong. Med två omgångar kvar har VIBK sex poäng och 20 mål till godo på jumbon Värnamo. Gårdagens femmålsskytt Jonas Friberg andades ut efter 9-6 (2-2, 4-2, 3-2) mot just Värnamo. - Nu ska det mycket till, sa han.

Innebandy2013-03-27 07:48

Efter gårdagens seger är VIBK i stort sett klara för division två nästa säsong. Att tappa sex poäng och tjugo mål med två matcher kvar att spela finns förstås inte.
- Det ska vara klart, men allt kan hända. Vi får punktera fullständigt på torsdag, menade gårdagens kung i Idrottshallen, Jonas Friberg.

Mål efter två sekunder
Ännu en gång bar den spelande tränaren Jonas Friberg VIBK på sina axlar. Hårt jobb, bra inställning kryddades med mål i massor. Skyttekungen gjorde fem av hemmabaljorna i den rättvisa 9-6-segern mot Värnamo.
- I första perioden var jag bedrövlig, men sedan är det alltid skönt att göra mål. Särskilt eftersom jag missade så mycket i förra matchen. Det var några enkla mål och jag fick bra passningar, men jag skjuter mycket och då ska det bli mål.
Friberg satte 4-3, 5-3, 7-4, 8-4 och 9-6. 7-4 var mest spektakulärt och tillkom efter blott två spelade sekunder av den tredje perioden.
- Petter (Leander) fick fram bollen på tekningen och jag drog iväg ett skott mot mål, sedan såg jag att den gick in. Det går nog inte göra mål snabbare än så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!