Frida vann SM-guld

Svensk mästare. Det kan MAIS innebandylöfte Frida Ingvarsson numera titulera sig. Hon var med i det segrande Smålandslag som vann SM-guldet mot Dalarna i final.

Innebandy2011-01-11 07:41

Småland var kort och gott bäst av alla distrikt i F15. Det var liksom inget snack.
- Det gick bra och vi gick obesegrade genom hela turneringen, säger Frida Ingvarsson från Ingatorp.
Hon tog plats i Smålandslaget, trots att hon bara är 14 år. I klubblaget Mariannelunds AIS spelar hon vanligtvis i centerposition, men i Smålandslaget fick hon vara back:
- Jag trivs med båda, säger hon och snörvlar dagen efter SM-triumfen.

Assist i finalen
Frida är genomförkyld och mår inte riktigt bra:
- Jag började må illa på vägen hem från Karlstad. Tur att det kom då och inte tidigare.
Hon var högst delaktig i Smålands seger och svarade för fyra assist totalt i distriktsturneringen. Den viktigaste kom i finalen, då hon passade fram till Stina Anders 1-0-mål i den första perioden. Finalen slutade till sist 4-0.
Utöver finalen vann Småland mot Hälsingland (5-0), Dalarna (7-5) och Halland (2-0) i gruppspelet. I kvartsfinalen besegrades Västergötland med 5-0 och Västerbotten med 5-2 i semin.