Friplats i tvåan

En kedjereaktion som utlöstes av att Halmstad drog sig ur damernas elitserie i innebandy har gjort det möjligt för Vimmerbys innebandydamer att spela i division II nästa säsong. - Jättekul. Vi ser verkligen fram emot att lira i tvåan i höst, säger tränaren Jonas Karlsson.

IBF Vimmerby kom tvåa i division tre den gångna säsongen, men har nu erbjudits en friplats i division II. Dessutom byter laget namn till Vimmerby IBK igen.

IBF Vimmerby kom tvåa i division tre den gångna säsongen, men har nu erbjudits en friplats i division II. Dessutom byter laget namn till Vimmerby IBK igen.

Foto:

Innebandy2004-05-11 06:48

Innan Vimmerby kan få friplatsen i division II måste det dock bli klart att föreningen IBF Vimmerby läggs ner. Det formella beslutet fattades på ett styrelsemöte igår och om allt gå som det ska kommer det bli klart inom ett par veckor att Vimmerby IBK får ett damlag i tvåan till hösten.
- Tjejerna gjorde en väldigt stark säsong ifjol och var inte långt efter Westervik som vann serien. Tack vare det hamnade vi överst på listan för reserver till en plats i division II och när lag högre upp i seriesystemet drogs sig ur ledde det så småningom till att vi fick erbjudandet om att gå upp. Jag har haft på känn att något sådant här skulle kunna hända och är förstås glad över att det blev så. Det behövs ett lag i tvåan i trakten och jag tror att vi är tillräckligt bra för att hävda oss väl på den nivån också. Dessutom blir det lättare att locka nya spelare till ett lag i division II, säger tränaren Jonas Karlsson.
Uppflyttningen blir även ett trumfkort när det gäller att skaffa nya spelare inför kommande säsong.
- Det finns en del kontakter tagna, men jag vill inte nämna några namn, säger Karlsson hemlighetsfullt.
Vimmerby IBK har spelat i division II på damlagssidan förut, men tvingades lägga ner sin verksamhet år 2000. Det lag man har nu har spelat ihop i ett par år, först i flicklag och sedan i seniorlag.
- Det är ett väl sammansvetsat gäng utan några riktiga fixstjärnor. Istället jobbar vi ihop som lag och kämpar för varandra. Beskedet om platsen i division två mottogs med jubel av spelartruppen som verkligen ser fram mot nästa säsong.

Serieindelningen för division II Småland ser ut enligt följande: Färjestadens IBK, Husqvarna IK, IBK Husar, Jönköpings IK (Från D3 NV), Ljungby IBK (Från D3 SV), Slätafly/SK IBK, Wedeby IB (Från D3 SÖ), Westerviks IBK (Från D3 NÖ), Vimmerby IBK (Från D3 NÖ), Wrigstad IBK (Från D3 V), Värnamo IK, Älmhults IBK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!