Friplats till Allsvenskan

Kållands BK kommer förmodligen att dra sig ur den södra bandyallsvenskan. Först på tur om en vakans uppstår är Tjust Bandy.

Tjust får jubla över allsvensk plats? Laget misslyckades i kvalet tidigare i vintras, men kan nu få en andra chans att spela i allsvenskan kommande säsong sedan Kålland aviserat att man funderar på att dra sig ur. Foto: Janne Strömsten

Tjust får jubla över allsvensk plats? Laget misslyckades i kvalet tidigare i vintras, men kan nu få en andra chans att spela i allsvenskan kommande säsong sedan Kålland aviserat att man funderar på att dra sig ur. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Innebandy2007-06-28 07:06

- Visst låter det intressant, men vi har inte fått någon officiell förfrågan, säger Gamlebyklubbens ordförande Anders Norell.
Tjust Bandy har i flera år kämpat för att ta klivet upp i landets näst högsta serie, som från och med kommande säsong heter allsvenskan.
Trots att klubben misslyckades i kvalet den gångna säsongen kan vår tidning i dag avslöja att det ändå kan bli allsvenskt spel på Tjustvallen säsongen 2007/08.
Anledningen är att Lidköpingslaget Kållands BK har stora problem att få ihop ett slagkraftigt lag och har allvarliga funderingar på att dra sig ur serien. Om Kålland drar sig ur går frågan om allsvenskt spel till Tjust.
Kållands starke man, Bo Jansson, säger så här om läget i föreningen:
- Vi har haft spelarmöten under våren och sett över spelarmaterialet. Just nu ser vi det som svårt att hålla allsvensk klass. För bandyns bästa vore det nog bäst om vi drog oss ur.
Ett beslut kommer enligt Bo Jansson inte förrän efter semestern.
- Då kommer vi att ha ett nytt möte och efter det tar vi ett slutgiltigt beslut. Men just nu finns det inget som pekar på att vi kommer att spela i allsvenskan utan att vi får gå ner i division ett istället.
Kålland har meddelat Svenska Bandyförbundet att de kan komma att dra sig ur och förbundet har i sin tur kontaktat Tjust.
- Vi har fått en fråga om vi skulle vara intresserade i fall att det uppstår en vakant plats. Däremot så har vi inte fått någon officiell förfrågan, berättar Anders Norell.
Hur skulle ni ställa er till allsvenskt spel om frågan kommer?
- Det är svårt att svara på innan vi vet om chanser kommer. Innan vi drar igång en stor apparat vill vi ha skarpt läge. Skulle det bli aktuellt är det upp till först och främst styrelsen men också spelartruppen att ta ett beslut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!