Full pott för VIBK borta mot rivalen

Vimmerby IBK lyckades vinna en jämn och spännande match borta mot Slätafly ikväll med 7-5. Ett riktigt styrkebesked av laget som därmed befäster sin serieledning.

Johan Carlsson svarade för två mål när VIBK tog tre sköna poäng borta mot Slätafly.

Innebandy2018-01-12 20:45

VIBK inledde målskyttet efter att Mattias Kåhlman slagit en öpnnande diagonalpassning till Victor Wall som i princip kunde rulla in bollen i öpppet mål.
Slätafly kom in i matchen då de fick chansen i power play halvvägs in i perioden. De hade ett stolpskott och ett par lägen till. Därför kändes kvitteringen till 1-1 genom Daniel Karlsson några minuter senare ganska logisk.
VIBK fick en chans att spela i power play i slutet av perioden, men närmare än ett ribbskott av Victor Wall kom inte laget att återta ledningen.
Andra perioden bjöd på öppnare spel. Slätafly började bäst, men hade svårt att överlista Patrik Karlsson i VIBK-målet. Till slut lyckades Fredrik Friberg göra det.
2-1 efter knappt åtta minuter blev dock en väckarklocka för VIBK som svarade med två mål inom loppet av nio sekunder. Först kontrade VIBK och Victor Wall hittade Jonatan Green. Sedan trampade Johan Carlsson upp på sin vänsterkant och hängde distinkt in 3-2.
Slätafly svarade snabbt med 3-3 som godkändes trots vilda protester från VIBK som ansåg att spelaren varit i målgården när bollen gick i mål.
VIBK tog ledningen snabbt igen sedan Jonas Friberg hittat fram till Viktor Friman i en snabb kontring. 4-4 kom dock innan perioden var över sedan VIBK bjudit på en chans och tappat boll i egen zon. Det utnyttjade Ola Karlsson.
Tredje perioden började VIBK i power play. Där hittade Jonatan Green fram till Johan Carlsson som gav VIBK ledningen med 5-4.
Minuten senare kom dock 5-5 genom Petter Ernberg. Sedan stod matchen verkligen och vägde. Slätafly hade en bra period och var nära att ta ledningen i mitten av slutakten.
Då klev VIBK fram genom radarparet Kim Karlsson och Jonatan Green. Green frispelade Karlsson som gjorde det förlösande målet.
Historien skulle upprepa sig vid 7-5. Efter press från hemmalaget fick VIBK en kontring där Green spelade fram Karlsson till 7-5.

Slätafly-VIBK 5-7 (1-1, 3-3, 1-3)
Första perioden: 0-1 02:36 Victor Wall (Mattias Kåhlman), 1-1 12.32 Daniel Karlsson.
Andra perioden: 2-1 7:45 Fredrik Friberg, 2-2 8:38 Jonatan Green (Victor Wall), 2-3 8:57 Johan Carlsson (Mattias Zeilon), 3-3 10:24 Fredrik Friberg, 3-4 12:41 Viktor Friman (Jonas Friberg) 4-4 18:25 Ol Karlsson.
Tredje perioden: 4-5 1:11 Johan Carlsson (Green), 5-5 2:28 Petter Ernberg, 5-6 10:19 Kim Karlsson (Green), 5-7 15:20 Kim Karlsson (Green)
Skott: (12-10, 13-12, )
Utv: 2x2 min-1x2 min