Galen målfest i Mörlunda – 28 mål

"Vi vill ha mål, mål, mål – mera mål. Och mål, det kommer det att bli". Ni känner igen Markoolios slagdänga. Vet inte om spelarna i Svala och HM IS lyssnade på den låten innan derbyt, men antar det. Resultatet: 14–14!

Glädjescener. Svala hämtade upp ett stort underläge i derbyt mot HM IS.

Innebandy2021-11-19 22:56

Vi hann knappt bänka oss i Mörlunda Sporthall innan Emil Sjökvist hade satt tonen för den här aftonen. Pang: 0–1 efter sex (!) sekunder. Minuten sedan satte framspelaren Jimmy Risberg 0–2 på egen hand.

När matchklockan hade tickat en bit in i den tionde matchminuten stod det 0–5. Klappat och klart, alltså. Enkla poäng för HM IS i derbyt?

Bah...vi hade bara börjat.

– Vi fick verkligen en bra start, säger comebackande Emil Sjöqvist.

Ett något virrigt, stillastående och strukturletande IBK Svala visste varken ut eller in.

Då.

Lugn, lugn, tycktes nye Jesper Jansson ge som direktiv för hemmalaget. Hans reducering var så snygg, så perfekt. På volley vinklade han in Pontus Nilssons passning till 1–5. "Hockeyliraren" Jesper Jansson var en av kvällens absolut bästa och hetaste spelare.

2–5 kom som ett brev på posten. Innan den minst sagt händelserika första perioden var till ända, hade HM IS gett svar på tal igen och gått fram till 2–7.

– Det kändes tufft i det läget. Resultatet sa en sak, spelet en annan. Jag tycker att vi ändå spelar ganska så bra i den första perioden, sa Simon Rydén efteråt.

I mittperioden fick vi se en scenförändring. De gulblå fick tydlig energi och satte tryck mot gästerna, som såg allt tröttare ut.

Målen i denna underhållande derbyfest fortsatte förstås att rulla in på löpande band. Halvvägs var vi uppe i 16 fullträffar, 7–9. Som blev till 8–11 efter två spelade perioder.

Dramatiken och målfesten var långt ifrån över.

Svala var nästan ifatt när så Emil Sjöqvist och Gideon Engvist dunkade in varsitt mål fram till 11–14 för HM IS. Då drog en av bortaspelerna på sig en fem minuters utvisning. Den blev kostsam.

– Det var jobbigt i det läget och kändes ganska onödig. Vi var redan trötta innan, nu blev det ännu tyngre, sa Emil Sjökvist och suckade.

Då förstår ni vad som hände. I tur och ordning satte Jesper Jansson, Simon Rydén och Hampus Adolfsson varsitt mål. Vi landade i 14– 14 med ett par minuter kvar att spela. Och visst...lagen skapade en drös chanser även efter det. På något sätt kändes det ändå rättvist med oavgjort i denna spännande och målrika match.

– Det var skönt att äntligen få poäng. Det här var också en match där vi visar att vi kan anfalla och göra mål, säger Simon Rydén, som tillsammans med Jesper Jansson, Robin Olsson, Henrik Svensson och Hampus Adolfsson var bäst i hemmalaget.

– Klart vi ska vinna när vi gör 14 mål, sa en besviken femmålsskytt i Emil Sjökvist.

Hur kunde det bli så här?

– Ja, du? Det var två försvar som tillät ganska mycket, haha. Men det var jäkligt kul att spela. Det var egentligen inte meningen att jag skulle göra det den här säsongen.

Han var en av derbyts bästa spelare. Stort beröm i HM IS även till Jimmy Risberg och Marcus Edgren.

Poäng Svala: Jesper Jansson 4+1, Simon Rydén 2+3, Robin Olsson 1+3, Hampus Adolfsson 2+1, Axel Elofsson 2+0, Jesper Blomqvist 2+0, Henrik Svensson 1+1, Fredrik Erlandsson 0+2, Ludvig Bjerkert 0+1, Pontus Nilsson 0+1.

Poäng HM IS: Jimmy Risberg 2+5, Emil Sjökvist 5+0, Robert Karlsson 3+1, Gabriel Rickardsson 2+0, Marcus Edgren 1+1, Gideon Engqvist 1+1, Daniel Johansson 0+2, Albin Adolfsson 0+1.

Emil Sjökvist och Jimmy Risberg stod för massor av poäng för HM IS - ändå räckte det bara till oavgjort.