Fullständigt ras för VIBK i slutet – föll tungt

Borta mot Hovshaga gick Vimmerby IBK mot en mäktig upphämtning – men tappade och rasade ihop rejält i slutskedet. "Vi orkar inte leverera", säger VIBK-tränaren Michael Elmér efter den tunga 12–5-förlusten.

Vimmerby IBK gjorde en svag avslutning på bortamötet med Hovshaga.

Innebandy2021-11-18 21:45

Två segrar på de tre senaste matcherna i division 1. Skulle ett Vimmerby IBK med en uppåtgående formkurva även kunna ta en viktig seger borta mot bottenkonkurrenten Hovshaga AIF på torsdagkvällen? Nej, inte riktigt.

VIBK har under säsongen haft en tendens att släppa in tidiga baklängesmål och få jobba i uppförsbacke. Mot Hovshaga blev det likadant. Hemmalaget tog ledningen efter drygt två minuter.

Som tur var för VIBK:s del hittade Jonatan Green rätt tre minuter senare och skickade in 1–1.

– Jag tycker att vi till stora delar lyckas bra med tanke på förutsättningarna. Vi fick bland annat ett återbud på en back (Hampus Carlsson) innan matchen och spelar nästan 40 minuter på tre backar, säger Michael Elmér, tränare i VIBK.

Mellan minut två och åtta i den andra perioden gjorde hemmalaget ett ryck. 2–1, 3–1 och 4–1. Tungt för gästerna, förstås.

Tränaren begärde en time-out efter 4–1-målet och samlade trupperna. Det gav effekt. Kevin Hultman reducerade i mitten på perioden, framspelad av målvakten Patrik Karlsson. 4–2 stod sig in till den andra pausvilan.

I den tredje perioden fick VIBK återigen en mardrömsstart, då Hovshaga direkt satte 5–2. Elias Travtjenkos reduceringsmål några minuter senare gav energi till bortalaget. Bara två minuter senare höll sig Kevin Hultman framme igen och 5–4 var ett faktum.

Närmare än så kom man dock aldrig. Med sju minuter kvar gjorde Adam Svahn 6–4 och sedan rann det iväg till hela 12–5 för hemmalaget innan slutsignalen ljöd.

– Det är små marginaler... Vi har ett skott som går i ribban och studsar ner, precis innan Hovshaga vänder och gör 6–4, menar Elmér och fortsätter:

– Vi orkar inte leverera, varken fysiskt eller mentalt, mot ett så pass skickligt spelande lag som de ändå var. Känslan är att vi gör det bra i 45–50 minuter. Tyvärr tar vi inte till vara på våra chanser samtidigt som Hovshaga är effektiva.

VIBK släppte bara in två mål senast mot Växjö. Nu blev det alltså hela tolv stycken bakåt.

– Vi lyckas ändå få till ett eget spel och skakar dem. Visst, de har också några bollar i ramen men jag tycker att vi spelar den innebandyn vi vill spela till stora delar, säger Elmér.

Målskyttar VIBK: Kevin Hultman 2, Elias Travtjenko 2, Jonatan Green.

Hovshaga–VIBK 12–5

1:a perioden: (02:20) 1–0 Adam Svahn, (05:10) 1–1 Jonatan Green.

2:a: (02:36) 2–1 Adam Axelsson, (04:41) 3–1 Oskar Sundberg, (07:49) 4–1 Eddie Hollomey, (11:38) 4–2 Kevin Hultman (Patrik Karlsson).

3:e: (01:29) 5–2 Linus Persson, (06:02) 5–3 Elias Travtjenko (Green), (08:38) 5–4 Hultman (Mattias Zeilon), (12:57) 6–4 Svahn, (13:39) 7–4 Persson, (14:32) 8–4 Martin Håkansson, (14:56) 9–4 Persson, (15:46) 10–4 Sundberg, (16:49) 10–5 Travtjenko (Green), (17:13) 11–5 Svahn, (18:56) 12–5 Svahn.