Söderlunds Småland fixade guldet efter förlängning

Svensk mästare i innebandy. Det kan Sofia Söderlund nu titulera sig. Vimmerbytjejen vann distriktslags-SM (F 16) med Småland på söndagen – efter en högdramatisk final.

Vimmerbytjejen Sofia Söderlund blev svensk mästare med Smålands F16-lag.

Innebandy2022-11-06 15:55

De senaste dagarna har det varit full fart i Umeå, när distriktslags-SM för flickor födda 2005 avgjorts. Småland, där Vimmerby IBK:s Sofia Söderlund spelar, gick obesegrade genom gruppspelet. I kvartsfinalen blev det seger med 3–1 mot Skåne och i semin städades Västergötland av med 7–0.

I finalen på söndag eftermiddag väntade Stockholm. Där blev det dramatiskt. Småland gick upp till en 3–0-ledning efter halva matchen och såg ut att gå mot en bekväm seger. Då, i matchens sista period, gjorde Stockholm tre mål på sju minuter och hämtade upp underläget. Matchen gick till förlängning – och visst skulle Småland få jubla. Drygt nio minuter in i förlängningen dök Tea Skogeryd upp och sköt guldet till smålänningarna.