VIBK jagar revansch i seriefinal: "Svår uppgift"

Ett obesegrat SSG på bortaplan i en seriefinal. Det är vad som gäller för Vimmerby IBK på lördagen. "Det blir en svår uppgift, men vi ska ge dem en bättre match än senast vi mötte dem", säger VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Vimmerby tog sjunde raka hemma mot Westervik senats. Nu väntar seriefinal borta mot SSG.

Vimmerby tog sjunde raka hemma mot Westervik senats. Nu väntar seriefinal borta mot SSG.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-01-20 17:00

Ölandslaget Stenåsa Sandby Gårby IF har sju segrar och en oavgjord efter åtta omgångar av Division 2 Östra dam. VIBK ligger ändå två poäng före och leder serien med två matcher fler spelade. Senast lagen möttes vann SSG med 4–1.

– Vi hamnade i underläge tidigt den gången och var väl aldrig riktigt nära. Samtidigt var det tidigt på säsongen och vi hade inte satt vårt spel riktigt då. SSG är också ett erfaret topplag i tvåan som tog sig till kval till division ett förra säsongen. Det kommer bli en svår uppgift för oss.

Det som ändå talar för att Vimmerbytjejerna ska kunna ge sina motståndare en rejäl match är lagets fina form. Sedan senaste mötet med SSG har laget gått rent och radat upp sju raka segrar. Insatsen vid segern med 8–2 hemma mot Westervik senast var ett rejält styrkebesked.

– Vi har bra go i laget och det känns ändå som har behållit ödmjukheten i takt med att segrarna har kommit. Många spelare är med och bidrar med poäng. Däremot har ett par spelare varit sjuka i veckan så det är lite osäkert om alla kan vara med.

VIBK:s preliminära trupp mot SSG:

Målvakter: Wilma Djurstedt (Ida Nyman).

Förstaline: Minea Snickars, Stella Milton - Sofia Söderlund, Alva Gustafsson, Nelly Passmark.

Andraline: Ammelie Lennström, Wilma Nilsson - Tess Fridh, Emmy Karlsson, Emma Sjökvist.

Tredjeline: Amelia Rosenlund - Olivia Alexandersson, Martyna Przezlo, Freya Sjöberg.

Ammelie Lennström är en back som kan bidra framåt också med sitt vassa skott.
Ammelie Lennström är en back som kan bidra framåt också med sitt vassa skott.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!