”Gått både kanon och tyngre”

Sista matchen innan juluppehållet och tre poäng är av största vikt. – Vi behöver vinna. Man halkar efter så mycket annars, säger forwarden Martin Tedborn inför kvällens match mot Vetlanda IBF.

Andrakedjan med Martin Tedborn (bilden), Jonas Elofsson och Anton Isaksson gjorde elva poäng tillsammans senast. Blir det samma utdelning i kväll mot Vetlanda? Foto: Ossian Mathiasson

Andrakedjan med Martin Tedborn (bilden), Jonas Elofsson och Anton Isaksson gjorde elva poäng tillsammans senast. Blir det samma utdelning i kväll mot Vetlanda? Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Innebandy2016-12-16 10:00

Det har nämnts tidigare och det tål att upprepas. 

Bakom serieledaren Jönköping IBK Ungdom, som ligger fyra poäng före Olofström, är det ett enda stort getingbo. 

Mellan Olofström på andraplatsen och Vimmerby på sjätteplatsen skiljer det fem poäng. 

Ni förstår att kvällens match mellan Vetlanda och Vimmerby spelar stor roll för fortsättningen av säsongen. 

– Det är viktigt att vinna matchen ur flera aspekter. Dels för poängens skull, dels för att vi så gärna vill slå Vetlanda och dels för att det kommer vara skönare att träna under mellandagarna medan en sån seger i ryggen, säger tränaren Mathias Lennström. 

”Spelade som på träning”

Senast, i segermatchen med 12–6 mot Örlogsstaden, lossnade det rejält för Vimmerbys andrakedja som består av Jonas Elofsson, Martin Tedborn och Anton Isaksson. 

Elva poäng landade trion på tillsammans.

– Det funkade riktigt bra, vi spelade som vi har gjort på träning. Det som har funkat på träning har inte funkat på match tidigare, vi har väl inte tagit samma löpningar på match som på träning. Och mycket handlar väl också om att vi har ändrat i andrafemman några gånger och därför inte fått igång spelet, säger Martin Tedborn. 

Vad blir viktigt att tänka mot Vetlanda?

– Att vi har fart på fötterna. Vetlanda är ett starkt lag där många springer väldigt mycket och de är skottvilliga. Sen är deras plan rätt stor och det har visat sig att det passar oss bättre, säger Tedborn. 

”Sitter nog i huvudet”

Mathias Lennström lägger till en sak:

– Det gäller också att vi håller fokus i defensiven när det blir större ytor. Vi måste tänka till en extra gång, säger Lennström. 

På elva matcher har Tedborn svarat för 19 poäng (14+5) på elva matcher och han är inte helt tillfreds med sin insats under första halvan. 

– I vissa matcher har det funkat kanon och i vissa har det gått lite tyngre. Det är så det är. Jag vet inte vad det beror på men det sitter nog en del i huvudet. Det började tufft, sen släppte det, blev tuffare igen och nu är det bättre, säger Tedborn. 

Känner du att det är stora förväntningar på dig och laget?

– Klart man gör det. Jag är inte direkt van vid att spela inför så mycket publik på hemmamatcherna och sen ska vi vara ett topplag. 

Hur Vimmerby IBK formerar sitt lag i kvällens match var inte klart på torsdagskvällen utan det bestämdes efter gårdagens träning.

Men truppen är fri från skador och sjukdomar.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!