Gillar nya rollen: "Följer gärna med upp i anfallen"

Adrian Brorsson har tagit ett kliv tillbaka i banan och skolat om sig till back. "Jag börjar komma in i det allt mer", säger han inför Vimmerby IBK:s bortamatch mot Hovslätt i helgen.

Adrian Brorsson har hittat in i sin nya roll som back i VIBK.

Adrian Brorsson har hittat in i sin nya roll som back i VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-09-25 12:00

Bakgrunden till att han fått en ny roll i laget är att VIBK tappade ett par spelare på backsidan inför säsongen.

– När Michael Elmér och Alexander Pettersson undrade om jag ville prova som back istället kändes det bra. Jag har spelat där sedan vi gick in i hallen på försäsongen och förra veckan tog jag ett snack med tränarna och utvärderade hur det funkat och vi var överens om att jag kör på, säger Adrian Brorsson.

Vad är den svåraste utmaningen med positionbytet?

– Det tog ett tag att komma in i försvarsspelet. Som forward är man van vid att bli styrd av backarna. Nu är det tvärtom för mig att jag ska styra resten av femman så att vi ligger rätt. Det gäller att hålla snacket igång så funkar det, säger Adrian som även har nytta av sina offensiva kvaliteter i sin nya roll.

– Som högerback sköter man mycket av uppspelen och sedan följer jag gärna med upp och fyller på i anfallen också så det kan bli lite mål och assist som back också.

Efter 11–3-förlusten i premiären hemma mot Ledberg går det att sätta ett frågetecken för VIBK:s defensiv.

– Jag tycker ändå att vi hängde bra i två perioder. Vi mötte ett lag med ett par väldigt bra spelare så det blev för tufft och jag tycker inte att resultatet speglade matchbilden. Hovslätt borta på lördagen blir inte heller lätt, men vi slog dem i sudden hemma ifjol så vi vet att vi kan störa dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!