Får chansen i landslaget – Tre matcher i Schweiz väntar

Daniel Helge är uttagen i U19-landslaget. VIBK-produkten får göra debut i blågult i samband med tre landskamper som avgörs i Schweiz i början av september. "Det ska bli riktigt häftigt", säger han.

Daniel Helge är uttagen till U19-landslaget i innebandy.

Daniel Helge är uttagen till U19-landslaget i innebandy.

Foto: Privat

Innebandy2022-08-17 14:07

Daniel Helge var uttagen till ett landslagsläger tidigare i vår, men trodde att hans chanser var borta eftersom han var skadad och inte kunde delta.

– Uttagningen kom verkligen som en överraskning. Förbundsledningen hörde visserligen av sig för ett tag sedan och undrade om min fysiska status. Sedan fick jag bara ett meddelande att jag var uttagen.

Det svenska U19-landslaget deltar i Euro Floorball Tour som avgörs i Schweiz i början av september. Tre tuffa matcher mot Tjeckien, Schweiz och Finland väntar. Turneringen är ett led i matchningen mot U19-VM som väntar våren 2023.

– Det ska bli riktigt häftigt att få åka till Schweiz och göra debut i landslaget. Jag har bra koll på många av medspelarna i vår trupp. Sedan ska det bli spännande att se hur vi står oss i konkurrensen internationellt.

Till vardags spelar Daniel Helge i FBC Kalmarsund Ungdom i division ett. Laget började med gemensamma träningar för en dryg vecka sedan och spelade två matcher i helgen som gick.

– Vi föll med uddamålet i båda mot allsvenskt motstånd så det kändes ganska bra, säger Helge som känner sig fri från sina skadebekymmer.

– Det är inga problem alls längre.

Den unge forwarden har även fått känna på hetluften i Kalmarsunds SSL-lag.

– Jag brukar träna med dem en gång i veckan och i helgen som kommer ska vi spela en internmatch med dem. 

Och snart är det alltså dags för det stora äventyret, landslagsspel i Schweiz. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!