Gränna blev en munsbit i omstarten

Efter ett par förluster var det viktigt för Vimmerby IBK att få en bra start när innebandytvåan startade om igen efter juluppehållet. Visst blev det så. – Jag tycker vi genomför matchen på ett bra sätt. Vi var fullständigt överlägset spelmässigt, säger VIBK-tränaren Mathias Lennström efter 7-2-segern mot Gränna.

Vimmerbys målvakt Patrik Karlsson gjorde en stark match när laget besegrade Gränna med 7-2

Vimmerbys målvakt Patrik Karlsson gjorde en stark match när laget besegrade Gränna med 7-2

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2017-01-08 18:48

Vimmerby fick en mardrömsstart när Gränna tog ledningen redan efter 19 sekunders spel. Målvakten Patrik Karlsson, som gjorde sin första match från start på fem år i VIBK, tog ändå baklängesmålet med fattning.

– Det var ett märkligt mål, där bollen touchade en spelare och fick en bananskruv och gick in över mig. Men det kändes så bra på uppvärmningen och i fingrarna att jag aldrig var orolig.

Det märktes. "Bobby" spikade nästan igen resten av matchen. Polkagrisrandiga Gränna (vad annars) lyckades bara överlista honom en gång till - i slutet av den första perioden. Ett mål som betydde 2-1-ledning för gästerna.

Resterande mål i matchen gjordes av VIBK. 2-2 i första perioden blev till 4-2 efter andra och 7-2 till slut. Men jumbon Gränna var på intet sätt ofarliga. Bra målvaktsspel av Patrik Karlsson kombinerat med en hel del oflyt (fem skott i ramen) gjorde att de inte gjorde fler mål.

Till slut blev det en behändig seger för Vimmerby, som styrde både tempo och spel precis som de ville.

– Skönt och viktigt att vinna första matchen efter uppehållet. Nu är det nio matcher och kvar och vi måste försöka gå rent, sa Patrik Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!