Green fyramålsskytt för VIBK

Vimmerby IBK har kommit igång. I går följde de upp skrällsegern mot Sävsjö genom att besegra Väckelsång med 10-6. - Skönt med första trean, sa fyramålsskytten Jonatan Green och log.

Jonathan Green var rejält på hugget mot Väckelsång och svarade för fyra av VIBK:s mål i segern med 10-6.

Jonathan Green var rejält på hugget mot Väckelsång och svarade för fyra av VIBK:s mål i segern med 10-6.

Foto:

Innebandy2013-10-28 07:19


Efter två omgångar stod Vimmerby IBK på noll poäng.
Tre omgångar senare har laget skrapat ihop sex poäng - och tog i gårsäsongens första trepoängare, visserligen programenligt, mot Väckelsång.
10-6 vann VIBK med efter att Jonas Friberg gett dem precis den start de ville.
Det tog tolv sekunder innan han fått jubla för första gången. 46 sekunder senare hade han överlistat bortakeepern igen. 2-0 - och även om Väckelsång reducerade i inledningen, så var det här Vimmerbys match från sekund ett.
- Vi är klart bättre. De var väldigt uddlösa, det måste jag säga. Men vi gör vad vi ska och det är skönt att se, sa VIBK-tränaren Jonas Friberg.

"Bra i boxlay"
Väckelsång hade inte mycket att säga till om i inledningsperioden.
Christian "Strippan" Streipel bombade in 3-1 och efter 18.04 presenterade sig matchens frontfigur - Jonatan Green - för första gången.
På ett eminent pass från Friberg stänkte han dit fyran. Och trots att Väckelsång spelade 1.40 i spelformen fem mot tre, var det aldrig särskilt farligt.
- Vi gör det väldigt bra i boxplay i dag (läs: i går) igen. Vi släpper inte in något, men borde kanske ha gjort några framåt, konstaterade Friberg, som själv hade tre rena frilägen i numerärt underläge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!