Green hade show när VIBK vann

Vimmerby IBK tog en pliktskyldig seger hemma mot jumbon Tranås. Roligast av alla hade förmodligen Jonatan Green. Han var inblandad i sju av målen i 12-3-segern. - Det fungerade riktigt bra i dag, säger Jonatan Green.

Viktor Wall och Jonatan Green hade lekstuga när VIBK körde över Tranås med 12-3.

Innebandy2015-01-12 07:42

Hemmalaget verkade annars lite trögstartat efter det långa uppehållet. Efter drygt två minuter gjorde Robin Wass 1-0 för sitt Tranås efter en soloraid.
Det målet tände Vimmerby. Inom loppet av elva minuter gick VIBK från 0-1 till 5-1. Jonatan Green inledde målskyttet och följdes av Alexander Pettersson (tvåmålsskytt), Victor Wall och Robin Gustafsson.
Redan här hade hemmalaget matchen under fullständig kontroll. Den andra perioden var Vimmerbys klart sämsta mot ett dåligt Tranås. Victor Wall såg i och för sig till att VIBK gick fram till 7-1 genom två mål, men innan perioden var över hade Tranås reducerat två gånger om.

Tre mål av Green
- Sista fem minuterna i första och större delen av den andra perioden kom vi in i deras tempo och spelade inte tillräckligt bra. Men tittar man på resten av matchen tycker jag att vi gjorde det riktigt bra, säger Jonatan Green.
Just Jonatan Green fick en framträdande roll i den tredje perioden. Han gjorde såväl 9-3, 11-3 som 12-3. Det sista målet kom med 18 sekunder kvar att spela efter ett fint utkast av inbytte målvakten Ludwig Strömsten.
- Det var kul att jag kunde sätta den så att Ludwig fick ett assist.