Greta Koponen: "Har brist på motivation"

Tidigare under tisdagen avslöjade vi att Jonas Friberg slutar som tränare för Vimmerby IBK:s damer. "Jättetråkigt", tycker spelaren Greta Koponen.

Greta Koponen.

Greta Koponen.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2019-12-03 16:05

VIBK har haft svårt att få ihop lag, och i senaste matchen mot Stenåsa-Sandby-Gårdby tvingades de lämna walkover. Sedan kom beskedet att Jonas Friberg, tränaren, slutar.

Greta, som är en framträdande spelare i VIBK:s damlag, säger så här om tränarens avgång:

– Det är självklart jättetråkigt. Jag tycker om Friberg som tränare. Det är tufft att få ihop lag, mycket återbud. Vi har ingen full trupp, och det visste vi redan när vi tackade ja till division ett. Sedan har det varit lite andra problem på vägen också, säger Koponen och lägger till:

– Sedan känner jag att jag har haft lite brist på motivation att spela själv.  

Vad är det som gör att du har brist på motivation?

– Det är många delar i livet som har tagit tid. Tuffa beslut med fotbollen och framtiden och så. Det är andra saker som har tagit mer tid än innebandyn.

Nu är det en oklar framtid för VIBK, i och med att de står utan tränare. 

– Jag vet inte riktigt hur det blir. Vi ska ha möte i kväll (läs tisdag). Sedan får vi se vad styrelsen säger.

Vid sidan av innebandyn är Greta Koponen en viktig spelare i Vimmerby IF:s damer, som nyligen åkte ur division 1. Hon har fått erbjudanden från Mariebo och Husqvarna, men har ännu inte bestämt sig om hon ska stanna i Vimmerby eller ej. 

– Jag sa till mig själv att jag skulle bestämma under november, men jag vet fortfarande inte. Det är en del bitar som ska falla på plats. Ärligt talat vet jag knappt själv vilken klubb det lutar åt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!