Gruppspelssuccé - nu ska de gå hela vägen

Gruppspelet var en enkel uppgift för Smålands flickor. Klockan 17.00 spelar de kvartsfinal i distriktslags-SM mot Västmanland. - Vi ska pressa dem hårt, säger Westerviks IBK:s Karin Swensson.

Innebandy2016-01-05 15:30

4-0 mot Skåne. 1-1 mot Södermanland. 6-1 mot Västergötland. 3-2 mot Västerbotten. Smålands flickor 16 år gjorde det mesta rätt i distriktslags-SM:s gruppspel och fixade en slutspelsbiljett.
- Vi spelar bra tillsammans och vet vad vi ska göra. Vi har lärt känna varandra och blivit ett lag på kort tid, säger Karin Swensson.
Om en kort stund, klockan 17.00, är det vinna eller försvinna - kvartsfinal mot Västmanland i Saab Arena. Och taktiken är klar.
- Vi ska spela ett högerstyrt spel och pressa dem hårt, vi är starka och det blir mycket snabba, kvicka fötter.

"Kommer inte hända"
Något annat än en final existerar inte för Swensson och lagkamraterna.
- Målet är att komma till final och vinna där. Några lag har tydligen sagt att de ska slå oss i finalen men det kommer inte hända.

Så här långt har hon gjort ett mål och det kom i 4-0-segern mot Skåne.
- Jag är väldigt nöjd med vad jag har gjort hittills, jag var nervös på förhand med tanke på att det är mitt första år men det släppte fort.
Till vardags spelar hon i Westerviks damjunior och öser in poäng. På sju matcher har det blivit 13 poäng, varav åtta är mål.

Att hon tog plats i Smålandslaget är en anmärkningsvärd historia.
- Egentligen är det två uttagningar innan laget tas ut och man åker på förberedelseläger. Det första blev dock inställt på grund av att för få spelare hade sökt och till den andra uttagningen hade jag inte möjlighet att delta.
Ledarna ringde och checkade läget. Karin Swensson var tydlig och sade att hon ville spela turneringen.

Några veckor senare kom glädjebeskedet.
- Den lyckan alltså, jag flög faktiskt. Jag blev så förvånad eftersom ingen hade tagit kontakt med mig utan jag fick se det i sociala medier.
Och i morgon kan hon stå med en guldmedalj runt halsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!