Grym insats - nu är VIBK med på allvar

Snacka om att leverera när det behövs som mest. Vimmerby IBK är med i toppracet igen efter en sanslös styrkedemonstration. - Just nu känns det otroligt bra, säger forwarden Anton Isaksson.

Foto:

Innebandy2016-02-19 22:06


Vimmerby hade precis svarat för säsongens bästa period, gjort 7-1 på serieledaren och gått ifrån till 10-4 med en period kvar.
Den som trodde att VIBK:s seger var klar hade fel.
Inom loppet av några minuter reducerade gästerna två gånger upp till 10-6 och hade bud på ännu mer. 10-7 kom också.
- Vi vet om att tredje perioden är sinnesjukt svår i ett sånt läge när vi leder så stort. Det blir automatiskt att man lägger sig på försvar och vi hade väl förra matchen i bakhuvudet där vi släppte tre mål i början av tredje perioden, säger Anton Isaksson.

"Spelade ut dem"
Men Vimmerby, som bytte till en mer försvarsinriktad taktik med kontringar i slutperioden, lyckades bärga de tre poängen.
När Slätaflys Petter Ernberg crosscheckade Ricky Gustafsson i bakhuvudet och fick sätta sig på botbänken avgjordes matchen.

Jesper Alm zorrade in 11-7 i numerärt överläge och Kim Karlsson frispelades av Jonatan Green till 12-7.
- Vi gör det jäkligt bra och spikar igen efter det elfte målet.
Nu är Vimmerby med i toppstriden på allvar och har endast två poäng upp till serieledande Hovslätt med tre matcher kvar.
- Vi ska fortsätta på den här vågen och om vi spelar som vi gjorde i andra perioden under en hel match är det inget lag som slår oss.

Och på tal om VIBK:s andra period. Där var Vimmerby helt outstanding och gjorde precis vad de ville.
- Det var klasskillnad, vi spelade ut dem fullständigt och gjorde mål på allt. Det är nog den roligaste matchen jag har spelat i hela mitt liv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!