Gunnebo vann derbyt

Ni känner till det där med släkten är värst. I går stämde det när Gunnebo besegrade Västerviks FF med 3-1. Alla tre hemmamål gjordes av nyförvärv från VFF.

Innebandy2007-05-16 06:42

Derbyt mellan Gunnebo och Västervik var mer än ett vanligt derby.
Ni som kan er fotbollshistoria vet att VFF blev mer eller mindre barskrapat på spelare sedan klubben valde att självmant gå ner från division tre till division fyra.
Flera av spelarna valde då att gå till Gunnebo IF. Att segern i går kändes extra skön behöver knappt skrivas, det förstår alla.
Efter en mållös första halvlek rasslade det till tre gånger i snabb följd bakom utmärkte Nic Rydholm i Västerviksmålet i början av den andra halvleken:
1-0: Jörgen Söderlund.
2-0: Björn Karlsson.
3-0: Jörgen Söderlund.
Matchvinnaren och tillika Gunnebo-tränaren Jörgen Söderlund var inte så pigg att prata efteråt. Hans tränarkollega, Markus Harrysson, sa så här:
- Vi gör en bra match. Vi släpper inte till mycket chanser alls och sen fick vi utdelning direkt efter paus. Det var skönt.
Västervik lyckades sedan reducera genom Joakim Broström, men Västervik var aldrig nära att hota på allvar.
- Jag tycker ändå att vi gör en bra insats. Med tanke på att nästan alla i Gunnebo spelat i trean eller i elitfyran så ska dom vara ett bättre lag än oss. Vi står upp bra, frånsett en period i början av andra halvlek då, säger Västerviks assisterande tränare Jonas Knutsson. Gunnebo är ett duktigt lag, inget snack om den saken.
260 åskådare såg matchen.
I Gunnebo får alla spelare beröm, med extra plus för högerbacken Mikael Lundqvist och Stefan Johansson.
Västervikstränaren gav Nic Rydholm och Fredrik Lindström extraplus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!