Tufft kval till trean väntar HM IS: "Väldigt häftigt"

Kvalspel med fem tuffa matcher och en biljett till division 3 i potten. Det är belöningen för HM IS framgångsrika säsong i innebandyfyran som slutade med en andraplats. "Det ska bli väldigt häftigt", säger lagets spelande tränare Robert Karlsson.

Robert Karlssons HM IS har ett häftigt kval att se fram emot.

Robert Karlssons HM IS har ett häftigt kval att se fram emot.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-03-19 17:30

Kvalet till division tre är upplagt som en enkelserie med sex lag. I och med att HM IS kom tvåa i sin serie fick de nackdelen av att bara spela två av matcherna på hemmaplan.

Hur ser du på förutsättningarna?

– Det kommer att bli ett tufft kval. Vi börjar med Bankeryd borta och vad jag har förstått så har de ett starkt lag. Det blir en bra värdemätare att se hur vi står oss där. Hovslätts B-lag kommer säkert också vara starka. Deras A-lag spelar i Allsvenskan och kvalar till SSL. Sedan kan allt avgöras i sista omgången borta mot Craftstaden som vi slog med uddamålet båda gångerna när vi möttes i serien.

HM IS hemmamatcher spelas mot Malmbäck och Aneby och avgörs på vardagskvällar.

Kan det vara bäddat för publikfest i Furulundshallen då?

– Ja, det vore kul om vi kunde fylla hallen. Vi kan ta in drygt 200 åskådare och ser vi till att ha mycket att spela för och om det kommer lite bortasupporters så borde det gå.

HM IS har varit uppe i division 3 tidigare och fått känna på att det skiljer en hel del mellan divisionerna.

undefined
HM IS kan se fram emot ett spännande kval till division 3.

Har ni förutsättningarna som krävs för att ta steget upp och etablera er i trean?

– Det återstår att se. Det hänger förstås på om vi får behålla vår trupp och kanske förstärka den ytterligare.

Kvalspelet inleds på söndag och avslutas knappt två veckor senare. Fem matcher på så kort tid kommer att bli en extra utmaning.

Förbereder ni er på något särskilt vis?

– Nej, vi tränar som vanligt två gånger den här veckan inför matchen på söndag. Sedan kommer det att bli tätt mellan matcherna, men vi har en bred trupp där många spelare har visat att de kan kliva fram och leverera när det krävs.

En annan faktor som kan påverka laget är att många av spelarna dubblerar sporter och det kan uppstå problem när fotbollssäsongen närmar sig. 

– Vad jag vet nu så ska alla spelare i truppen vara tillgängliga för spel, men vi får kolla under veckan om det blir några krockar. Skulle någon enstaka spelare missa någon match står vi inte och faller med det.

HM IS i kvalet

Söndag 24/3: Bankeryd borta

Torsdag 28/3: Malmbäck hemma

Måndag 1/4: Hovslätt B borta

Onsdag 3/4: Aneby hemma

Lördag 6/4: Craftstaden borta

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!