Tredje raka förlusten för VIBK: "Bränner för mycket"

9–4 i baken hemma mot Jönköping U. Det innebar tredje raka förlusten för Vimmerby IBK. "Spelmässigt gör vi som vi ska, men vi bränner för mycket chanser. Sedan är det väldigt håglöst där ute långa stunder", sa VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Daniel Lenegård gjorde A-lagsdebut för VIBK.

Daniel Lenegård gjorde A-lagsdebut för VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-03-03 22:03

Jönköping Ungdom låg placeringen bakom VIBK på förhand. När lagen möttes senast vann VIBK knappt. Fredagens drabbning var också jämn till en början. Adrian Brorsson gav laget ledningen med både 1–0 och 2–1, men gästerna hann kvittera till 2–2.

– Första perioden var ändå bra av oss. 

undefined
Adrian Brorsson inledde målskyttet för VIBK mot Jönköping Ungdom.

I andra tog JIK U ledningen innan Mattias Zeilon kvitterade till 3–3. Sedan tog gästerna ledningen med ett mål i power play och gjorde även 5–3 innan andra perioden var över.

I tredje drog de ifrån ytterligare till 7–3. Sista fem minuterna valde VIBK att satsa på att ta ut målvakten. Det ledde bara till ytterligare två Jönköpingsmål innan Emil Johansson fastställde slutresultatet till 9–4 i slutsekunderna.

– Vi bränner alldeles för många lägen för att kunna vinna den här matchen. Vi missar rena frilägen. Sedan har vi ett par jättelägen när vi tar ut målvakten också, men lyckas inte få dit bollen, sa Alexander Pettersson som inte var nöjd med inställningen som laget visade heller.

– Det är väldigt håglöst stundtals. Särskilt när vi går ut inför tredje och har pratat om att gå för det. När det kommer 250 personer och lägger sin fredagskväll på att se oss så måste vi göra det bättre.

Den enda spelaren i VIBK-laget som fick beröm för sin insats var målvakten Daniel Lenegård. 16-åringen fick chansen att göra debut och hyllades av tränaren för sin insats.

– Det blev ett bra läge för Daniel att få chansen när Jesper Ahnfeldt var sjuk och Patrik "Bobby" Karlsson inte hade tränat något i veckan. Daniel gör det väldigt bra och är vårt klart bästa spelare. Han gör många bra räddningar och visar inte minsta tecken på att vara nervös.

– Det var väldigt kul att se Daniel spela och göra det så bra. Jag var nästan mer nervös av att se honom spela från bänken än att stå själv, sa Patrik "Bobby" Karlsson.

undefined
Vimmerbykillen Elliot Kronstrand spelar i Jönköping U och gjorde ett av lagets mål.

I JIK Ungdom återfanns en Vimmerbyfostrad spelare i form av Elliot Kronstrand. 18-åringen går tredje året på innebandygymnasiet i Jönköping till vardags och var nöjd med att få revansch på VIBK.

– Vi fick till en bra match ikväll och visade att vi är vassare än Vimmerby. Det var skönt att få göra ett mål också.

Kan du bli aktuell för en återkomst i VIBK nästa säsong?

– Det har jag inte funderat på så mycket. Jag ska spela färdigt säsongen och ta studenten först.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!