Läge för trendbrott? – kapten Brorsson leder laget

Kapten Brorsson. Det är så det är numera. Om han trivs i rollen? "Jodå, det känns bara bra och skoj att få det förtroendet", säger Adrian Brorsson inför "rivalmötet" mot Karlskrona.

Adrian Brorsson är ny kapten i Vimmerby IBK. Ett VIBK som tar sig an Karlskrona och också vill studsa upp på vinnarspåret igen.

Adrian Brorsson är ny kapten i Vimmerby IBK. Ett VIBK som tar sig an Karlskrona och också vill studsa upp på vinnarspåret igen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-10-28 07:00

Rivalmöte och rivalmöte förresten? I ett historiskt perspektiv är det alla fall så. Lagen möttes nämligen frekvent högt upp i seriesystemet längre bak i tiden. Då var det ofta heta bataljer. Så en viss speciell känsla finns fortfarande kvar när de matchas mot varandra.

På fredag är det dags igen. I Vimmerby IBK är det Adrian Brorsson som anför laget i rollen som kapten. En roll han trivs med.

Men..., är det då någon skillnad i hur du är som spelare när du nu har bindeln runt armen?

– Tja, det är ju inte så att jag springer omkring och tänker på att jag är kapten, men jag tycker att det är jätteroligt att få det ansvaret. Jag är inte den som pratar mest, utan försöker mera att visa det på planen. Det finns andra som pratar mer än mig, haha.

Även i sitt jobb i fritidsverksamheten är han en ledare.

Och kanske en idol bland barnen...?

– Haha, det vet jag inte, men jag brukar spela bandy med dem på skolgården och även döma deras matcher ibland. En del av dem har faktiskt ganska bra koll på hur det går för oss.

Vad säger du annars om er inledning i seriespelet?

– Vi fick en flygande start och vann de två första matcherna. Nu har vi två raka förluster. Man kan säga att vi har blandat och gett. Tyvärr kom vi inte upp i nivå senast mot Gransholm (3–10).

Varför?

– Mycket handlade om inställningen. Visst, vi började bra, men sen tappade vi. Vi var helt enkelt inte riktigt där mentalt. 

Den detaljen och ett av de viktigaste uppsatta målen mot Karlskrona, är just inställningen. Den måste tillbaka. Punkt slut. Annars är risken att VIBK blir ett lätt byte för Karlskrona, som öppnat med fyra raka triumfer.

Ni spelar runt väldigt mycket och har mycket boll i matcherna. Är det så att ni är för naiva ibland?

– Nej, det kan jag inte säga. Matcherna har haft olika karaktärer, sen är det ju så att vi vill vara spelförande. Det är något vi tränar väldigt mycket på och ständigt vill utveckla. Tidigare har vi varit ett mer utpräglat kontringslag i VIBK. Nu riktar vi oss mot ett annat spelsätt och det tycker jag är kanonroligt. Det tror jag mina medspelare också tycker.

Är ni ett lag för toppen?

– Vad ska jag svara på det? Vi fokuserar på en match i taget och vill göra så bra prestationer som möjligt varje gång. Man kan säga att vi är inne i en utvecklingsprocess där vi föryngrat laget.

Kapten Brorsson har talat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!