Ny ledare klar för VIBK: "Ett par extra ögon"

Vimmerby IBK har presenterat ett nyförvärv. Men det rör sig inte om en spelare. Jens Lidesjö är tillbaka i föreningen och får en roll som allt-i-allo för herrlaget, där han dessutom kommer att ha ansvar för fysdelen. "Vi satsar på att bli mer elitmässiga", säger huvudtränaren Alexander Pettersson.

Jens Lidesjö är tillbaka i Vimmerby IBK:s organisation.

Jens Lidesjö är tillbaka i Vimmerby IBK:s organisation.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-08-17 18:45

Division 2-laget Vimmerby IBK tar sats mot en ny säsong och har fått in flera starka nyförvärv inför 2023/2024. På torsdagen blev det klart att man gör ytterligare ett nyförvärv. Den här gången handlar det dock inte om en spelare.

Jens Lidesjö är nämligen klar för en återkomst till sin moderklubb, efter att ha flyttat hem från Kalmar. Lidesjö kommer att ansvara för herrlagets fysiska träning och status samt ha en roll som assisterande tränare under matcher.

– Jens blir en form av allt-i-allo med mest fokus på fys och uppvärmning, stretching och nerjogg. Han kommer även att ha hand om individuella frågor vad gäller rehab och individuell träning. Under matcher kommer han att ha en mer assisterande roll och vara ett par extra ögon för mig, berättar Alexander Pettersson, huvudtränare för VIBK.

Han tillägger:

– Vi satsar på att bli mer elitmässiga och det här är en del av det.

VIBK drog igång med träningsmatchandet förra helgen, då man besegrade Tenhults IF med 5–3.

– Jag är nöjd med försäsongen än så länge och vi är på väg åt rätt håll. Det blir successivt bättre och jag känner att vi är mer av ett kollektiv nu, menar Pettersson.

Är ni på jakt efter fler nyförvärv?

– Vi letar inte aktivt. Sen hade det varit bra att få in en forward och en back till. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!