Nu tar Mathias över: "Starkt engagemang för orten"

IBK Svala har gjort klart med nya tränare inför kommande säsong. Mathias Karlsson tar klivet från assisterande till huvudtränare och får Ludvig Bjerkert till sin hjälp. "Det ska bli spännande", säger Karlsson.

Simon Rydén var huvudtränare för IBK Svala förra säsongen. Han lämnar nu över ansvaret till Mathias Karlsson.

Simon Rydén var huvudtränare för IBK Svala förra säsongen. Han lämnar nu över ansvaret till Mathias Karlsson.

Foto: Jonathan Wedding

Innebandy2022-08-23 16:30

Förra säsongen kom IBK Svala sist i innebandyfyran med fyra inspelade poäng på säsongen. Simon Rydén var spelande tränare då och hade Mathias Karlsson som assisterande.

– Nu kände Simon att tiden inte räckte till så han ville slippa tränarsysslan i år. Jag bestämde mig för att ta över och kommer få Ludvig Bjerkert till min hjälp. Han skadade knät tidigt förra säsongen och kände att han vill vara med och bidra som ledare istället. Det känns som en bra lösning.

Mathias Karlsson har ett djupt engagemang för orten och känner att det är viktigt att laget kan leva vidare.

– Jag känner ett ansvar i och med att jag var med och grundade föreningen en gång i tiden och är mån om att verksamheten kan fortsätta. 

Vad har ni för ambitioner kommande säsong?

– Vi ska inte komma sist igen i alla fall. Siktet är inställt på en placering i mitten. Det beror förstås lite på hur truppen blir. Vi har ett par spelare på ingång och löser det sig kan det bli bra. Sedan har vi tappat några spelare till Virserum som kört igång igen. Det ska bli kul att möta dem i derbyn.

Den närmaste tiden kommer IBK Svala att träna en gång i veckan. 

– Vi tar det lite lugnt i början i väntan på att fotbollssäsongen ska ta slut. Vi har många spelare som spelar i Målilla och Mörlunda, så det gäller att undvika krockar i möjligaste mån.

Seriepremiären spelas den 7:e oktober borta mot HM IS.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!