VIBK förstärker med lovande målvakt

Vimmerby IBK värvar en talangfull målvakt. Samuel Alm Ringdahl som närmast kommer från spel i IBF Antvarden i division två Östergötland och är 20 år. "Det känns riktigt bra", säger han.

Samuel Alm Ringdahl är klar för spel i VIBK.

Samuel Alm Ringdahl är klar för spel i VIBK.

Foto: Privat

Innebandy2022-03-23 17:09

Det stod tidigt klart att laget skulle behöva ta in en ny målvakt efter att Patrik "Bobby" Karlsson tackat för sig efter den gångna säsongen. Samuel Alm Ringdahl hade gjort några träningar med VIBK tidigare och vill nu ta nästa steg i sin utveckling. 

– Samuel är en ung spännande målvakt med mycket utvecklingspotential som blir ett bra komplement till Jesper Ahnfelt. Jag tror han kommer trivas i vår träningsmiljö och ta flera kliv i sin utveckling kommande två säsonger, säger VIBK:s blivande huvudtränare Alexander Pettersson. 

Samuel själv ser fram emot att komma till ett nytt lag.

– Jag tränade lite med VIBK under juluppehållet och fick ett väldigt gott intryck av gänget. Det känns riktigt bra att övergången är klar och det ska bli spännande att få den här chansen, säger han.

Överumskillen är fostrad i Antvarden som spelade i division två den gångna säsongen och räddade kontrakt med klar marginal.

– Jag har mest spelat med B-laget i division fyra den gångna säsongen. Jag hoppas att klubbytet ska bli ett lyft för mig på sikt.

I VIBK tar han upp kampen med Jesper Ahnfelt som han känner väl sedan tidigare.

– Jesper är väldigt duktig och det första året ser jag som ett läroår. Jag sätter ingen press på mig själv att konkurrera ut honom direkt.

I Vimmerbylaget finns sedan tidigare Emil Johansson från Överum som Samuel kan samåka med till träningar.

Vimmerby IBK har gjort klart med ett nyfärvärv till kommande säsong.
Vimmerby IBK har gjort klart med ett nyfärvärv till kommande säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!