Han får uppfylla en dröm från ungdomen

Mathias Westerling var lite av en artist som gillade att synas ute på planen när han spelade själv. Nu har han fått en ny möjlighet att uttrycka sig inom innebandyn – i rollen som expertkommentator i våra sändningar av Vimmerby IBK:s matcher.

Mathias Westerling trivs i rollen som expertkommentator i våra innebandysändningar.

Mathias Westerling trivs i rollen som expertkommentator i våra innebandysändningar.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-10-07 19:00

– Jag hade faktiskt en dröm tidigt i ungdomen när jag insåg att jag inte skulle bli fotbollsproffs om att bli expertkommentator istället. Glenn Strömberg var min idol som fotbollsspelare och han fungerar ju minst lika bra som förebild i rollen som expert också, säger Westerling som gjorde debut i sändningen av VIBK mot Ledberg och kommer höras i fredagens match mellan VIBK och Linköping FBC.

Hur var det att kommentera din första match?

– Det var nog ungefär som jag tänkt mig på förhand. Det jag lärde mig var att det är lätt hänt att man upprepar sig och att det krävs lite övning för att bli bättre på att veta exakt vad man ska fokusera på.

Vimmerby IBK har haft en tuff inledning på seriespelet med två klara förluster, men lyckades knipa en poäng i tredje omgången genom att hämta upp 5–0 till 5–5.

– Jag kan tänka mig att det var väldigt skönt att få med sig en poäng senast. Det bör ge hela laget en skjuts framåt och öka lagets chanser i matchen på fredag. Dessutom kan både Johan "JC" Carlsson och Victor Wall vara tillbaka i laget och det kan bli ett rejält lyft.

Mathias Westerling firar för övrigt sin 48-årsdag på fredagen och har inga tankar på en comeback ute på planen.

– Nej, jag håller mig till padel bara numera. Det är bäst för alla parter. Det är skönt att sitta som expert och säga hur man ska göra, istället för att göra det själv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!