Han funderar på att avsluta karriären

VIBK gjorde en succésäsong och kommer att spela i division ett säsongen 2020/2021. Frågan är bara om man gör det med eller utan Victor Wall i laget. "Det är antingen VIBK eller att lägga av som gäller", säger han.

Victor Wall är inte säker på om han kommer att fortsätta.

Victor Wall är inte säker på om han kommer att fortsätta.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-03-26 16:00

Victor Wall har varit Vimmerby IBK trogen länge och var en av lagets absolut viktigaste spelare under säsongen som gick. Han är en naturlig ledare som också öser in poäng. Eller vad sägs om 51 poäng (17+34) den här säsongen? Det gjorde honom till näst bäste poänggörare i division två i år, med bara lagkamraten Jonatan Green framför sig.
– Jag får vara nöjd med säsongen utifrån förutsättningarna, säger 28-årige Victor Wall.

Han flaggar nu för att han kan lägga innebandyklubban på hyllan.
– Jag har inte fått något erbjudande av VIBK ännu och har inte kontrakt över nästa år. Ska jag vara ärlig så har jag inte tänkt på innebandyn alls de senaste veckorna, förklarar han och fortsätter:
– Jag hade väl en tanke på att lägga av förra året också. Men vi får se hur det blir. Får jag ett erbjudande av VIBK så får jag sätta mig ned med familjen och diskutera det.

Att byta klubb är dock helt uteslutet.
– Nej, det är antingen VIBK eller att lägga av som gäller. Vi gick ju upp nu så det finns ingen anledning att flytta på sig i så fall, menar Wall.
Har du fått några erbjudanden?
– Ingenting än så länge.

När det nu blir spel i division ett innebär det givetvis att man måste lägga mer tid på träningen. Det är Wall väl medveten om.
– Jag var ju med senast vi var i ettan. Den största skillnaden mot division två är att man måste sköta sin egenträning bättre och att allt är ett snäpp högre.

Vimmerby IBK kan få klara sig utan poängmaskinen.
Vimmerby IBK kan få klara sig utan poängmaskinen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!