Han kan bli oväntad VIBK-hjälte: "Vår hall har ett dåligt rykte – det gillar vi"

Jonatan Green, Victor Wall och Kim Karlsson i all ära. Kvällens viktigaste VIBK-spelare är Nässjös målvakt Alexander Runbom. – Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa Vimmerby. Enligt mig har vi 75 procents chans att vinna över Jönköping, säger han.

Förra fredagen försökte Nässjös målvakt Alexander Runbom stoppa VIBK i toppstriden. Då fick han motta en och annan sång av Vimmerbys klack. ”Det var bara roligt. Det var ett grymt tryck i hallen”. Ikväll hoppas alla VIBK:are att Runbom ska göra en toppinsats mot Jönköping. Foto: Magnus Strömsten

Förra fredagen försökte Nässjös målvakt Alexander Runbom stoppa VIBK i toppstriden. Då fick han motta en och annan sång av Vimmerbys klack. ”Det var bara roligt. Det var ett grymt tryck i hallen”. Ikväll hoppas alla VIBK:are att Runbom ska göra en toppinsats mot Jönköping. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2017-03-10 13:50

Minns ni den dramatiska avslutningen förra säsongen?

Då avgjordes allt i den sista omgången – med Vimmerby IBK som förlorare. Ikväll är det läge för revansch. Återigen är Vimmerby 60 minuter ifrån att ta steget upp i division ett.

Men för VIBK:s del räcker det inte med att bortabesegra Örlogsstaden. Laget behöver hjälp av Nässjö som möter Jönköping Ungdom på hemmaplan.

Vår tidning har pratat med Nässjös målvakt Alexander Runbom. Han är sugen på att sabba Jönköpings fest – och istället hjälpa VIBK i toppstriden.

Men innan vi går in på kvällens avgörande drar vi tillbaka tiden en vecka.
Då möttes VIBK och Nässjö i Idrottshallen. Det slutade 13-11 efter en galen match.
– Ja, herregud. Även om vi förlorade var det en jätterolig match att spela. Det var grymt tryck i hallen, säger Alexander Runbom.

Och du fick en egen sång av VIBK-klacken?
– Haha! Jag var ute och rökte en cigarett i ena periodpausen. Det var det tydligen någon i klacken som snappade upp. Sedan sjöng de: ”Nummer 1, i Nässjö, hur många cigg ska du ta idag?”.
Vad tyckte du om det?
– Det var bara roligt. Det var första gången någonsin som jag fick en egen sång. Klacken sjöng nonstop i 60 minuter. Det var imponerande.

Tillbaka till kvällens match.
Alexander Runbom är förhoppningsfull:
– Jag tycker verkligen att vi har en bra chans att slå Jönköping. Det är roligt att matchen gäller mycket. Även om de ligger före i tabellen ser jag oss som favoriter.

Ni är ett av seriens starkaste hemmalag. Vad är förklaringen?
– Vi har en ganska liten hall som passar bra för vårt fysiska spel. Sedan kanske parkettgolvet spelar in också... Vi vet att vår hall har ett ganska dåligt rykte hos motståndarna. Det gillar vi.

Det är redan klart att ni slutar sjua i tabellen. Inga problem med motivationen?
– Nej, nej. Det har alltid varit sjukt mycket hjärta i Nässjö Innebandy. Det är inpräntat i laget att man aldrig ger sig. Vår mentalitet är bra, säger Alexander Runbom.

Till sist: vilket lag vill du ska gå upp i division ett... Vimmerby eller Jönköping Ungdom?
– Alltså, egentligen spelar det ingen roll. Rent sportsligt känns det som att vi har det enklare mot Jönköping. På så sätt är det ju bättre att de stannar kvar i tvåan. Samtidigt blir det alltid roliga matcher mot Vimmerby. Så jag passar på den frågan.

Runt klockan 22.00 ikväll vet vi vilket lag som tar klivet upp i division ett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!