Hjalmarsson är tillbaka i Solfjäderstaden

Han spelade två säsonger med Solfjäderstaden 2019-2021. En hel och en avbruten. Nu är Adam Hjalmarsson tillbaka i Motalalaget – och lämnar Rimforsa IF. "Det är naturligtvis ett tapp för oss", säger Johan Tillmar i RIF.

Adam Hjalmarsson är tillbaka i Solfjäderstadens division 1-lag efter att i höst ha spelat för Rimforsa i division 2.

Adam Hjalmarsson är tillbaka i Solfjäderstadens division 1-lag efter att i höst ha spelat för Rimforsa i division 2.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-12-15 14:39

24-årige Adam Hjalmarsson från Tranås, som hamnade i Solfjäderstaden 2019, återvänder nu till Solfjäderns division 1-lag.

I höst har Hjalmarsson spelat division 2-innebandy för Rimforsa IF. "Riffet" toppar serien med åtta raka segrar. Han har gjort 7+10 poäng på sex matcher för laget i "tvåan". 

– Det är naturligtvis ett tapp för oss. Adam är inte bara en jättebra spelare, han är även en jättebra person som verkligen bidragit mycket hos oss, säger RIF:s tränare Johan Tillmar, som ändå inte är allt för orolig:

– Nej, vi har en bra och bred trupp, så jag tror inte vi står och faller nu. Vi har också spelare underifrån som står och knackar på dörren. Senast mot Åby (seger med 10–4) var bland annat David Cederholm med och han gjorde det bra.

I Solfjädern gjorde Adam Hjalmarsson 17+21 poäng på 27 matcher. Det blev en hel säsong och sedan en avbruten säsong i ettan.

Hjalmarsson är spelklar redan till hemmamatchen mot Kalmarsund U på söndag. Vimmerby IBK ingår i samma serie.

– En jättevärvning såklart. Adam känner alla i gruppen och är en bra kille. Det blir ett lyft för oss, kommenterar Solfjäderns sportchef Jens Larsson.

VIBK och "Fjädern" möts igen den 30 januari i Motala sporthall. Senast lagen möttes, i Vimmerby idrottshall, vann Motalalaget med 10–4.

Rimforsa blir av med en viktig spelare.
Rimforsa blir av med en viktig spelare.
Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!