Han tar stort ansvar i kvaljagande HM IS

Att spela innebandy i HM IS verkar väldigt roligt för tillfället. Fråga bara rutinerade Marcus Edgren, som trivs som fisken i vattnet. "Poängmässigt är det här min bästa säsong", konstaterar han.

31-årige Marcus Edgren har öst in poäng för HM IS den här säsongen.

31-årige Marcus Edgren har öst in poäng för HM IS den här säsongen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-02-12 17:50

Med tre matcher kvar att spela i division fyra har Hjältevad Mariannelund IS ett utmärkt läge att fixa kval uppåt. Laget toppar serien med sina 36 poäng, två ned till Sävsjö och sju ned till trean och fyran, som alla dock har en match mindre spelad. HM IS har gjort en otroligt stark säsong och en av de som tagit stort ansvar är Marcus Edgren.
– Det blir väl lite så när man har varit med ett tag, säger Marcus Edgren och skrattar.

31-årige Edgren har stått för 36 poäng (23 mål och 13 pass) hittills och ligger delad femma i hela poängligan. 
– Poängmässigt är det här min bästa säsong någonsin och det har gått bättre än vad jag förväntade mig. Men jag tycker att alla i laget bidrar och det är styrkan hos oss. Det är inte bara en eller två spelare som bidrar, säger han.

Jodå. Kolla bara på topp 10 i poängligan. Där finns sex HM IS-spelare med. 
– Vi producerar väldigt mycket mål och har spelare som levererar hela tiden. Som helhet är vi nöjda med säsongen, säger Edgren.

Han bor i Hultsfred men pendlar till träningar och matcher. Och än så länge verkar han inte tycka att det är alltför jobbigt.
– Innebandy är roligt så det är väldigt svårt att hålla sig ifrån. Vi får se hur det blir nästa säsong beroende på vilken serie vi hamnar i och hur mycket tid man har.

HM IS har spelledigt den här helgen men möter seriesexan Ariel nästa fredag. 
– Ska vi kvala så måste vi vinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!