Här är 15 spännande talanger att hålla koll på

På fredag drar det äntligen igång. Vi fortsätter vår uppladdning inför division ett-premiären. Vilka nya namn kommer vi att få lära känna under den här säsongen? Vi har kikat i trupperna och hittat 15 intressanta talanger som mycket väl kan få sina genombrott i år. Här är listan. Och glöm inte att vi sänder mötet mellan Vimmerby och Ledberg på fredag 19.30.

Här är 15 talanger att hålla koll på i innebandyettan.

Här är 15 talanger att hålla koll på i innebandyettan.

Foto: Arkivbilder

Innebandy2021-09-17 11:37

Filip Irebro, back i Bergs IK.

En fysisk spelare som spelar moget trots att han bara är 16 år gammal. En unge kille som spås bli en komplett innebandyspelare med åren. Kan försvara men har även visat upp ett offensivt register. Har gått från klarhet till klarhet under försäsongen. 

Oskar Hallberg, forward/center i Bergs IK.

En till 16-åring som vill ta plats bland seniorerna. En irrationell spelare som det händer saker runt. Spelade även han i andrafemman tillsammans med Filip Irebro under försäsongen och gjorde absolut inte bort sig. Har ett bra skott och fin teknik. 

Sebastian Calmerberg, forward i Bergs IK.

En irrationell 20-åring med en extrem teknik. En spelare som redan har några säsonger i A-laget bakom sig men som spås kunna få sitt genombrott i år. Kan både spela back och forward. En riktigt bra närkampsspelare. 

Axel Falebrant, back i Ledberg.

Den unge backen var på U19-landslagssamling för någon vecka sedan. Det säger ju en del om potentialen hos Felebrant. Han är stark både mentalt och fysiskt. Den offensiva backen gör bra löpningar och spelar modigt. Har alla förutsättningar att bli en stjärna. 

Filip Lingmerth, center i Ledberg.

Tänk dig. Du är 19 år och får spela försäsong mellan Adam Wastesson och Adam Zetterström och se hur kedjan öser in poäng. Lingmerth backar upp poängsprutorna i kedjan i en mer defensiv roll. Man kan ha det tråkigare i sitt unga innebandyliv. Lingmerth är en smart center som tar ansvar och spelar moget. En spelare som Ledberg tror mycket på. Är 194 centimeter lång. Bara en sådan sak.

undefined
William Dahl, Ledberg.

William Dahl, forward i Ledberg.

19-åringen har varit lovande länge. I år är känslan att vi kan vänta oss ännu mer av honom. Kommer att få ett större ansvar i laget och med det mer speltid. Dahl är en poänggörare som jobbar hårt på sin högerkant. Bra skott. En poängspelare. 

Jack Lindersson, forward Linköping FBC.

Irrationell, snabb och har allt annat som en modern spelare ska ha. Skott, teknik och bra fötter. Pratar kanske inte så mycket i gänget utan låter snarare benen och klubban tala. Jobbar hårt. Har tränat med SSL-laget hela sommaren. Och han är bara 17 år, om ni undrar.

undefined
Hampus Andersson, Linköping FBC.

Hampus Andersson, back Linköping FBC.

Skador i SSL-laget har gjort att blott 17-årige Andersson fått komma upp och träna med de stora grabbarna. Och med tanke på att FBC inte sett så mycket av honom, så har han smält in i miljön där uppe på ett bra sätt. En otroligt spelskicklig back, med bra spelblick, låg tyngdpunkt och med styrka. Kan enligt rapporter bli hur bra som helst om kurvan fortsätter att peka uppåt på det här viset. 

Albin Kalmelid, center Linköping FBC.

En 18-årig center som varit med på den här nivån i två, tre år. En spelare som kanske inte har någon egenskap som sticker ut jättemycket. Däremot är han en garant för jämnhet, hårt jobb, lojalitet och ödmjukhet. En klassisk tvåvägscenter. En duktig allroundspelare. 

undefined
Melker Wigren, Solfjäderstaden.

Melker Wigren, forward, Solfjäderstaden. 

18-åringen ger järnet och det han ska göra oavsett uppgift och position. Har en inställning till sporten som påminner om den äldre och mer rutinerade lagkompisen Mikael Sonesson. Wigren kan spela både center och forward. Han är smart och bra på mycket. 

Casper Sandqvist, back, Solfjäderstaden.

Han senior-debuterade mot ett allsvenskt motstånd i nyligen. Då mot Onyx gick backen knappt bort sig en enda gång. Talangen beskrivs som sällsynt smart med en förmåga att läsa motståndarnas svagheter – och utnyttja det. En ovanlig egenskap för en spelare som bara är 16 år. Träningsvillig med unik talang.

Oskar Bååth, forward, Solfjäderstaden. 

Trots att han bara är 18 år spelare Bååth med ett lugn i sig. Speciellt när han inte tänker så mycket utan bara släpper taget och vågar köra. När han lägger till en hastighet till i sitt spel händer det saker på banan. Han är en forward med bra spelförståelse, teknik och en vilja att hela tiden bli bättre. Lite av en analytiker. 

Karl Hjelmland, back, Vimmerby IBK.

Storebror Filip kör speedway för Vetlanda. Karl själv är faktiskt speedwaysnabb från sin backplats. Lyftes upp till A-laget i fjol. Om han får samla på sig mer seniorerfarenhet kan han mycket väl bli en spelare som styr spelet på banan. Gör ofta en bra defensiv match, det han ska utveckla är spelet framåt.  

undefined
Hugo Samuelsson, Vimmerby IBK.

Hugo Samuelsson, forward Vimmerby IBK.

Pappa Niclas Nilsson var lagkapten i Vimmerby på sin tid. Och visst finns det likheter hos sonen, målfarligheten bland annat. Forwarden som är född 2004 är nyligen uppflyttad till A-laget. Och han har redan gjort en del poäng under försäsongen. Tenderar att vara på rätt ställe och har den rätta kylan. 

Edjis Senards, center, Vimmerby IBK.

En talangfull forward som VIBK har hämtat från Lettland. Trots att han bara hunnit träna ett par veckor så har han hunnit imponera. En teknisk spelare med bra skott. Behöver utveckla sin fysik och bli van vid det högre tempot i den svenska innebandyn. Men potential finns absolut. Spännande import.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!