Här är beslutet som påverkar HM IS

Nästa säsong kommer HM IS spela i division tre. Det har Smålands Innebandyförbund beslutat.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2020-03-23 13:28

HM IS slutade tvåa i division fyra – och skulle egentligen ha kvalat till trean. Men eftersom säsongen avbröts i förtid på grund av coronaviruset har det varit högst osäkert vad som skulle hända med alla playoff-lag.

Under måndagen kom beslutet från Smålands Innebandyförbund att alla playoff-lag från division tre och fyra får avancera i seriesystemet. Därmed kommer förbundet utöka antalet lag i tvåan och trean, till 14 respektive 13 lag.

"Exakt hur upplägget blir kommer vi få titta över. Hur vi går tillbaka till 12 lag per serie får vi återkomma till", skriver SMIBF på sin hemsida.

Helt klart är att HM IS kommer spela i division tre säsongen 2020/21.

Vi fick tag på tränaren Jimmy Risberg strax efter måndagens besked.

– Jag är förbaskat glad! Det känns helt underbart! Nu ska vi samla truppen och fira det här på något sätt.

Hur har du upplevt de senaste veckorna?

– Det har varit en märklig situation för alla. Jag själv hade nästan räknat bort den där division tre-platsen. Jag var övertygad om att förbundet bara skulle flytta upp seriesegrarna. Och det hade känts jättetungt, eftersom vi slarvade bort förstaplatsen i de två sista omgångarna.

– Sportsligt tycker jag att förbundet har tagit helt rätt beslut. Andra förbund borde ha gått samma väg. Exempelvis lider jag något fruktansvärt med Vimmerby Hockey som aldrig fick chansen att kvala uppåt, trots att de gjorde sin kanske bästa säsong någonsin.

Vad tror du om HM IS chanser att etablera sig i division tre?

– Vi har bra målvakter och två bra formationer, så förutsättningarna är goda. Samtidigt vet jag att det är ganska stor skillnad mellan de olika divisionerna. Förhoppningsvis kan vi både bredda och spetsa truppen till nästa säsong.

– Ett drömscenario vore att starta upp ett B-lag i division fyra också. Den här säsongen har truppen nästan varit för stor för att bara ha ett lag. Vi vill ju att alla ska kunna spela innebandy.

Blir det några förändringar på ledarsidan?

– Vi får se. Det bästa vore att få in en ny tränare utifrån, så att jag och de övriga ledarna från årets säsong bara kan koncentrera oss på att spela, säger Jimmy Risberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!