Het seriefinal för Rimforsa: "Ge dem en tidig julklapp"

Om en vecka är det julafton. Rimforsa IF kan få en tidig present, redan på fredag. Men de får i så fall jobba hårt för att få glädjas över den. Det vankas nämligen seriefinal mot tuffast möjliga motstånd: Finspång. "En seger skulle betyda mycket", säger Kim Karlsson.

Vi får se om Rimforsa och Kim Karlsson får en tidig julklapp på fredag.

Vi får se om Rimforsa och Kim Karlsson får en tidig julklapp på fredag.

Foto: arkiv

Innebandy2021-12-16 19:00

En kokande Hackelhall, seriefinal och innebandyfest. Allt på samma gång. Läge för rejäl julstämning med andra ord. Visst. 

Ännu bättre kan det bli...

– Det vore kul att få ge alla de som håller på Rimforsa innebandy en bra julklapp, säger Kim Karlsson och skrattar lätt.

Något han har haft anledning till att göra mycket hela hösten. Det är ju så att RIF bara vinner, vinner och vinner. De svartvita vet ännu inte hur det känns att tappa poäng, för det har inte hänt. 

På fredag kan de ta sin nionde och i så fall hittills den viktigaste vinsten.

– Det har pratats mycket om att det ska stå mellan oss, Finspång och KFUM Norrköping. Så kan det bli, säger Kim och hänvisar till tabellen.

Den toppas just nu av Rimforsa IF, tre poäng före kommande motståndaren Finspång och sex tillgodo på KFUM Norrköping.

Efter fredagens kamp vänder serien.

– Det vore perfekt om vi lyckas vinna mot Finspång. Då skulle vi ha sex poängs försprång efter halva serien.

Efter lite sjukdomar i laget ser det ut som att Rimforsa kan ställa sitt bästa lag på benen. Det inkluderar som ni säkert vet inte längre Adam Hjalmarsson, en av höstens lirare. Han värvades i dagarna till division ett-laget Solfjäderstaden.

Kom det här som en total överraskning för er?

– Säkert för några i laget, men jag har vetat att det har varit på gång eftersom vi känner varandra så bra.

Du har också spelat i "Fjädern" tidigare. Har de varit i kontakt med dig också?

– Ja, det har de, men jag kommer vara kvar. Jag tror att de har försökt ryckt i många trådar eftersom de ligger lite pyrt till i ettan.

Vad är annars dina intryck av innebandyn i Östergötland, kontra den i Småland?

– Nivån är mer ojämn i division två här i Östergötland. Toppen är jättebra, men botten kan vara bedrövlig. Känslan är att färre spelare vill lägga ner tid för att spela i tvåan. Den bilden har jag inte av Smålandsserierna, där ambitionen nog generellt är större om man ser till alla lag i den divisionen. En annan väsentlig skillnad är resorna. Jag bor i Linköping och det är mestadels lag som spelar här runt omkring. Det är väldigt smidigt.

Och pendlingen till träningarna i Rimforsa...?

– Det tar bara en halvtimme. Vi är många som åker gemensamt nu och det är liksom en grej i sig och nästan bara roligt. Det blir en gemenskap. Jag tycker att förutsättningarna inte kan bli så mycket bättre än de vi har i Rimforsa. Hallen är fräsch och underlaget bra. Nu ser vi fram mot Finspångsmatchen. Det ska bli hur kul som helst. 

Kim Karlsson ser fram mot fredagens seriefinal hemma i Hackelhallen i Rimforsa.
Kim Karlsson ser fram mot fredagens seriefinal hemma i Hackelhallen i Rimforsa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!