Här är laget att slå för Rimforsa IF

Rimforsa IF har en tuff uppgift framför sig när de ska komma ifatt seriesuveränen Bergs IK. Men Berg har inga planer på att växla ned. "Ska knyta ihop den fina påsen som vi skapat", säger Stefan Ekvall, assisterande tränare i BIK.

Bergs IK vann med 10–7 mot Rimforsa IF under hösten.

Bergs IK vann med 10–7 mot Rimforsa IF under hösten.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-01-10 15:55

Bergs IK är serieledare i innebandyns division två, där Rimforsa IF ligger trea inför omstarten. BIK, som kommer från Linköpingstrakten, har gjort en suverän säsong hittills och har inte förlorat en enda match i serien. På nio matcher har man tagit nio vinster, varav en kom efter förlängning. 
– Det har gått så som planerna var innan säsongen. Vi tog ett litet snack inför och alla grabbar var med på att vi ska kämpa för att vara med i toppen, förklarar Stefan Ekvall, som är assisterande tränare i Bergs IK. 

Laget har fått behålla sin trupp från förra säsongen och även fått in några hemvändare till den här säsongen. 
– Några killar ville komma hem och känna klubbhjärtat igen, så som Oliver Liedberg och Petter Alm som vänt hem från Linköping. Vi har även fått behålla Sebastian Hagberg och Linus Linder, säger Stefan Ekvall.
Hur skulle du beskriva er spelstil?
– Vi är ett ganska offensivt och bollskickligt lag men även ett snabbt kontringslag. 

Inför den andra delen av säsongen leder man serien på 26 poäng, fem ned till tvåan KFUM Norrköping och åtta ned till Rimforsa. 
– Nu ska vi knyta ihop den fina påsen som vi skapat. Truppen är helt intakt och vi går in för att vinna varje match, säger Ekvall.
Är det något lag ni haft problem med i serien?
– Finspång var laget vi hade mest problem mot. De kom med tre starka femmor och med riktigt bra spring och fart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!