Rimforsa upp i serietopp – många poäng av Claesson

Visst. Rimforsa var klara favoriter hemma mot IBF Norrköping. Och visst. Det blev seger. 9–2 efter en stark mittperiod. Sin vana trogen gjorde Tobias Claesson många poäng.

Tobias Claesson gjorde sex poäng mot IBF Norrköping.

Innebandy2021-10-30 19:18

Vi kände igen mönstret. I de två tidigare seriematcherna hade Rimforsa inlett något trögt. Samma visa nu. Åtminstone målmässigt. Precis som mot Antvarden senast hade Rimforsa med sig en 2–1-ledning in i periodvilan. Och precis som då blev det proppen ur i mittperioden. Då 7–1. Nu 6–1.

– Det här var en match som påminde väldigt mycket om den mot Antvarden. Norrköping backade också hem mycket, skillnaden nu var att vi inte bjöd på några misstag. Jag tycker vi kontrollerar det här från start till mål, säger tränaren Johan Tillmar.

Jonas Karlsson 3–1-mål tidigt i andra var viktigt. Arvid Borells 4–1-mål ännu viktigare. När sedan Kim Karlsson och Petter Melkersson fyllde på med varsitt mål...ja då var Norrköping ett slaget lag.

I den sista perioden hade poängkungen Tobias Claesson med en klubba i samtliga Rimforsas tre fullträffar. Totalt noterades han för sex poäng hemma i Hackelhallen. Han blev ändå inte främste målskytt, det blev istället Petter Melkersson, som alldeles nyss bytt fotbollsskor till innebandyskor. Tre mål av Melkersson.

–Jättekul att det gick så bra för honom. Petter har krigat på bra på träningarna och har en spännande spelstil. Han har verkligen stärkt sina aktier efter den här matchen, säger Tillmar som var supernöjd med prestationen mot Norrköping.

RIF-tränaren passar också på att hylla Tobias Claesson och Kim Karlsson.

– De ska vara våra ledande spelare och visar det också.

I nästa omgång lär det bli ännu fler mål av Rimforsa. Då väntar nämligen superjumbon IBK Succé, som på sina fyra spelade matcher släppt in 161 mål. Jo, ni läste rätt. I tur och ordning: 33 (KFUM Norrköping), 19 (Linköping IBS), 69 (Finspång) och 40 (Åby Ungdom).

– För oss handlar det om att göra en bra träningsvecka och göra det bra mot Succé. Vi har fått en stark start på serien.

Rimforsas mål: Första perioden: 1–0 (4.57) Tobias Claesson (Jonas Karlsson), 2–1 (16.11) Petter Melkersson. Andra perioden: 3–1 (20.35) Jonas Karlsson (Tobias Claesson), 4–1 (33.16) Arvid Borell (Jakob Lindström), 5–1 (37.06) Kim Karlsson (Tobias Claesson), 6–1 (38.21) Petter Melkersson (Joel Ehnö). Tredje perioden: 7–1 (48.48) Tobias Claesson (Kim Karlsson), 8–1 (50.03) Petter Melkersson (Tobias Claesson), 9–2 (58.01) Kim Karlsson (Tobias Claesson).