Konkurrenssituationen har lyft Jesper till ny nivå

Vimmerby IBK toppar tabellen efter sex spelade omgångar i division 2 och en av de stora anledningarna till det är en storspelande målvakt. Jesper Ahnfeldt har varit en stor bidragande faktor till att VIBK är det lag som släppt in näst minst mål så här långt. "Jag hoppas det håller i sig", säger han.

Precis som  laget har målvakten Jesper Ahnfeldt har fått en fin start på säsongen.

Precis som laget har målvakten Jesper Ahnfeldt har fått en fin start på säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-11-09 18:00

Jesper Ahnfeldt har verkligen övertygat den här säsongen för sitt Vimmerby i innebandytvåan. Målvakten har enbart fått se sitt lag förlora en match på de sex inledande matcherna.

– Vi sliter för varandra och det är ingen som viker ner sig. Vi har fått mer konkurrens på positionerna och alla visar verkligen att man vill spela och bli uttagen. Det gäller också för oss målvakter. Alla ger verkligen allt på träningarna och det är ett himla go i laget. Man måste verkligen prestera på träningarna om man ska få spela, säger Jesper Ahnfeldt. 

Konkurrenssituationen menar Jesper på är den stora anledningen till hans fina prestationer.

– Det blir mer tävling hela tiden. Det har funkat bra och jag hoppas att det håller i sig. Vi har fått in lite nya namn på backsidan som har gjort det riktigt bra. Så de ska också ha en stor eloge till att vi har släppt in så lite mål. 

Vimmerby IBK har spelat de senaste matcherna på bortaplan. På fredagen får man återvända till sin hemmaborg när tabellåttan Jönköpings IK kommer och besöker.

– Det blir en spännande match och kul att spela hemma igen. Vi har haft ett bra stöd på läktaren och det är kul att det är så många som kommer till hallen och stöttar oss. 

VIBK:s defensiv

Insläppta mål per match, VIBK:

22/23: 7,6 

23/24: 3,7 

Räddningsprocent, Jesper Ahnfeldt: 

22/23: 74,23

23/24: 85,95 

Siffrorna är hämtade från Svensk Innebandy. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!