Här är matcherna som poängkungen längtar efter

Jonatan Green är nöjd. Både med serieindelningen och truppbygget. "Det kommer bli en riktigt intressant säsong", säger VIBK:s poängkung.

Jonatan Green längtar redan efter nästa säsong.

Jonatan Green längtar redan efter nästa säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-05-10 13:00

Berg, CL98, Craftstaden, Kalmarsund Ungdom, Nyköping, Hovshaga, Ledberg, Linköping FBC, Solfjäderstaden och Växjö U. Det är lagen som Vimmerby kommer få möta i division 1 nästa säsong.

– Helt perfekt! En rolig serie med många tuffa och inspirerande matcher. Geografiskt blir det inte längre resor jämfört med att spela i tvåan, säger Jonatan Green.

Det var egentligen bara en sak som överraskade på honom när serieindelningen offentliggjordes.

– Jag trodde att Olofström skulle hamna i den här serien, men det blev Nyköping istället. Det är bara skönt. Då slipper vi den längsta bortaresan.

Är det några matcher som ska bli extra roliga att spela?

– Med tanke på historiken och rivaliteten måste jag säga matcherna mot Craftstaden. Det kommer bli ett grymt tryck både hemma och borta. Sedan är jag sugen på att ta revansch mot CL98. Vi har fyra raka förluster mot dem.

VIBK har precis dragit igång med försäsongsträningen. Jonatan Green tycker att det ser lovande ut.

– Vi har stora möjligheter att hänga kvar i ettan och etablera oss där. Alla nyförvärv är bra och höjer laget. Samtidigt måste vi vara medvetna om att det blir tufft. Det kommer krävas nästintill 100-procentiga insatser för att plocka poäng.

Till sist skickar Vimmerbys poängkung en passning till Jonas Elofsson, som har aviserat att det inte blir något spel nästa säsong på grund av tidsbrist.

– Jag hoppas verkligen att "Elof" fortsätter. Han betydde mycket för oss i division 2 – och skulle betyda ännu mer i division 1 med sin rutin, säger Jonatan Green.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!