VIBK har läge för revansch mot topplaget

Ikväll tar Vimmerby IBK emot serietvåan CL98 på hemmaplan. "Vi föll mot dem med 4–3 i premiären och var värda minst en poäng då så det är läge för revansch nu", säger VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Målvakten Wilma Djurstedt och centern Svea Backstad är två av spelarna i VIBK:s trupp som har tagit störst kliv den första halvan av säsongen.

Målvakten Wilma Djurstedt och centern Svea Backstad är två av spelarna i VIBK:s trupp som har tagit störst kliv den första halvan av säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-12-14 09:00

Serien vänder och det är sista omgången innan juluppehållet i damernas division 1-innebandy. VIBK ligger nia i tabellen med nio inspelade poäng, men har en uppskjuten match mot tabelljumbon Gransholm till godo och kan avancera flera placeringar om de vinner den.

Ikväll kommer Kalmarlaget CL98 på besök och trots att de ligger tvåa i serien så har VIBK en rimlig chans att hota dem.

– CL98 var ett tippat topplag inför säsongen, men vi visade när vi mötte dem borta i premiären att vi kan rå på dem. Då föll vi med 4–3, men borde fått med oss minst en pinne hem, säger Micael Nilsson som är osäker på hur han kan formera laget ikväll.

– Ett par spelare har varit sjuka och någon kommer inte loss från jobbet, men jag hoppas att vi kan få ihop två femmor i alla fall.

Halvvägs in på säsongen väljer tränaren att lyfta fram tre spelare som utvecklats extra mycket i sitt spel.

– Svea Backstad har fått en ny roll som center och det är väldigt kul att se hur väl hon har tacklat den rollen. Det är en utmanande position, men hon har varit helt orädd och motiverad till att utveckla sig. Sedan har Wilma Djurstedt tagit ett kliv till som målvakt och backen Minea Snickars har också agerat väldigt stabilt och vågar hålla i bollen i rätt lägen.

VIBK har sedan spelledigt en månad.

– Det blir ett bra tillfälle att träna på ytterligare och låta några av klubbens yngre förmågor vara med och känna på det.

VIBK:s tränarduo Micael Nilsson och Tony Fridh.
VIBK:s tränarduo Micael Nilsson och Tony Fridh.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!