Här donar och fixar VIBK-tränaren

Sommaren står i full blom. Hösten känns avlägsen, trots det ibland något dassiga vädret. Men Vimmerbytränaren Michael Elmér är i full gång med att förbereda sig inför vad som komma skall. Han gör det – bland annat – med att fixa och dona i spelarnas omklädningsrum. "Här ska bli fint", säger han med ett skratt.

I målartagen. "Det måste göras fint inför säsongen", säger Vimmerbys tränare Michael Elmér, när han är i färd med att måla i omklädningsrummet.

I målartagen. "Det måste göras fint inför säsongen", säger Vimmerbys tränare Michael Elmér, när han är i färd med att måla i omklädningsrummet.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2020-07-25 12:25

Utrymmet är minst sagt, inte det största. Vimmerby IBK:s herrlag är ändå vana. Här, vid ett av idrottshallens omklädningsrum, har de haft sin hemvist i många, många år. 

Nu ska det delvis göras om. Eller rättare sagt fräschas upp, lagom till den så efterlängtade comebacken i division ett. 

– Vi kommer att ha bås för alla spelare i omklädningsrummet, säger Michael Elmér och lyfter blicken och ser sig omkring. 

Den här dagen har han passande nog en målarpensel i ena handen. Han målar bänkarna fina. 

På en liten whiteboardtavla står truppens samtliga 22 spelarnas namn – och på vilken plats de ska ha sina små bås.

Men...får det verkligen plats med 22 bås här inne?

– Jodå, det ska gå, säger Elmér glatt och förklarar att de gjort noggranna mätningar. Målvakterna kommer ha lite större utrymme, då de har mer utrustning. 

VIBK tyckte det var rätt läge att höja standarden i omklädningsrummet, som spelare och ledare trots allt tillbringar mycket tid i. 

– Det är ett led i en satsning vi gör. Inte bara då sportsligt och med uppflyttningen till ettan, utan vi kommer även ha en sponsorbil som rullar i stan med VIBK-loggan. Allt för att synas mer utåt. 

Efter en tids träning utan gemensamma träningar, är det återträff 3 augusti. Då kickar laget igång igen med sikte på höstens seriespel och för all del även de sju inplanerade träningsmatcherna och cupspelet i Göteborg. 

– Vi har vår första träningsmatch mot Sandared hemma 8 augusti.

Elmér känner sig tillfreds med förberedelserna.

– Killarna har kört själva ett tag. Alla ska köra minst 16 pass på fyra veckor och det har sett bra ut. 

Det finns däremot en sak som oroar Michael Elmér:

– Vi vet inte ännu hur det blir hallen. Om vi får spela där. Skolan ska i dessa coronatider eventuellt nyttja den som matsal i höst. Jag vet att det pågår diskussioner med kommunen, men vi inte än hur det blir. Risken finns att vi får stänga ner ungdomsverksamheten. Seniorlaget har bokat halltider i Södra Vi:s idrottshall för att säkra upp.

Fram till beslut tas får VIBK fortsätta förbereda sig inför återkomsten i division ett på bästa sätt – och tränare Elmér får måla vidare innan omklädningsrummet är klart för inflyttning, med bås dessutom. 

Det börjar snart dra ihop sig till första träningsmatchen för Jonatan Green, Victor Wall, Melvin Hemmingsson och de andra i Vimmerby IBK.
Det börjar snart dra ihop sig till första träningsmatchen för Jonatan Green, Victor Wall, Melvin Hemmingsson och de andra i Vimmerby IBK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!